Antena 3 Life Viață sănătoasă Se poate face stop cardiac după o partidă de amor? Răspunsul dat de specialişti

Se poate face stop cardiac după o partidă de amor? Răspunsul dat de specialişti

19 Noi 2017   •   11:47
Se poate face stop cardiac după o partidă de amor? Răspunsul dat de specialişti
Sursa foto: Foto: Pixabay

Un mic procentaj de stop cardiac este asociat cu activitatea sexuală, iar şansele de supravieţuire în aceste cazuri sunt mici, conform unui studiu publicat în Journal of the American College of Cardiology.

Deşi aceste stopuri cardiace au fost evenimente care au avut loc în prezenţa partenerului, măsurile de resuscitare au avut loc în doar o treime dintre cazuri, scrie descopera.ro.

Stopul cardiac are loc atunci când inima încetează brusc să mai bată şi se întâmplă de obicei fără vreun avertisment. Dacă nu este tratat imediat poate duce la moarte, un eveniment care are loc de aproximativ 350.000 ori pe an doar în Statele Unite.

Se cunoaştea faptul că pot exista probleme în urma activităţii sexuale, mai ales la persoanele predispuse, precum cele supraponderale sau cu probleme de inimă. Cercetătorii au dorit să vadă, cu ajutorul noului studiu, dacă sexul poate fi un punct declanşator pentru fatala condiţie în populaţia generală.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close