Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Studiu: Cafeaua stimulează memoria vizuală

Studiu: Cafeaua stimulează memoria vizuală

Studiu: Cafeaua stimulează memoria vizuală
13 Ian 2014   •   09:39

Cafeaua stimulează memoria vizuală, conform rezultatelor unui nou studiu despre virtuţile acestei populare băuturi.

O echipă de cercetători de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore a constat că, în acest caz, cafeina îmbunătăţeşte anumite amintiri pe durata a cel puţin o zi. Până acum, dovezile privind efectul stimulator al cafelei asupra memoriei erau destul de limitate, relatează AGERPRES.

Această echipă coordonată de Prof. Michael Yassa le-a solicitat celor 73 de voluntari participanţi la experiment să privească o serie de imagini reprezentând obiecte. Apoi, jumătate dintre voluntari a primit câte o doză de 200 de mililitri de cafea, în timp ce cealaltă jumătate a primit un placebo.

A doua zi, voluntarii din ambele grupuri au fost rugaţi să privească o altă serie de imagini, din care, o parte dintre fotografii le-au fost prezentate şi cu o zi înainte, în timp ce alte imagini erau similare, dar cu unele diferenţe.

Membrii celor două grupuri au reuşit să distingă între cele două serii de imagini în manieră similară, însă cei care au băut cafea au reuşit să distingă mai uşor diferenţele mai mult sau mai puțin evidente din cazul imaginilor similare din cele două serii.

"Dacă am fi folosit un test standard pentru memorie, fără aceste imagini similare între care este mai greu să faci diferenţa, nu am fi descoperit niciun efect benefic al cafeinei pentru memorie", a comentat Prof. Yassa.

×
Subiecte în articol: cafea
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close