Antena 3 Life Viață sănătoasă Medic japonez care are 105 ani: ”Doamnelor, încetați să mai țineți diete și să dormiți mereu!” Pentru a trăi mai mult…

Medic japonez care are 105 ani: ”Doamnelor, încetați să mai țineți diete și să dormiți mereu!” Pentru a trăi mai mult…

04 Dec 2017   •   11:47
 Medic japonez care are 105 ani: ”Doamnelor, încetați să mai țineți diete și să dormiți mereu!” Pentru a trăi mai mult…

Shigeaki Hinohara, unul dintre doctorii care au pus bazele medicinei moderne chinezești, a dezvăluit într--un interviu pentru Japan Times care este secretul unei vieți lungi și sănătoase. Expert în longevitate, medic şi preşedinte emerit al Universităţii St. Luke, Shigeaki Hinohara a lăsat în urmă cele mai importante reguli care l-au ajutat să aibă o viaţă sănătoasă și lungă (a murit la 105 ani).

Medicul considera că cel mai important element este prelungirea activității profesionale pe o perioadă cât mai lungă și recomanda ca toți oamenii să muncească până la cel puțin 65 de ani. De asemenea, el promova câteva reguli simple, dar eficiente, pentru o viață lungă: fiţi activi, distraţi-vă şi mâncaţi pentru a trăi, nu trăiţi pentru a mânca!

fiţi activi, distraţi-vă şi mâncaţi pentru a trăi, nu trăiţi pentru a mânca.

Citeste mai mult: adev.ro/ovi0p3

1. Nu stresa corpul cu reguli fixe. Energia vine din starea de bine, nu din a manca sau a dormi mult

2. Mentine-ti o greutate corporala normala

3. Planifica-ti intotdeauna activitatile

4. Distractia este cea mai simpla cale pentru a uita de durere

5. Nu fii obsedat de acumularea de lucruri materiale

6. Bucurați-vă. ”În copilărie uitați de mâncare și de somn. Așa și ca adulți, nu vă stresați cu diete sau un regim de somn strict” spunea Hinohara.

Sursă: Time

 

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close