Antena 3 CNN Mediu Biodiversitate Momentul în care un urs se bălăcește într-o baltă din Munții Bucegi, viral pe internet: "Vă rugăm să-l scuzați, are puțină treabă"

Momentul în care un urs se bălăcește într-o baltă din Munții Bucegi, viral pe internet: "Vă rugăm să-l scuzați, are puțină treabă"

Un urs a fost surprins într-o ipostază inedită în Parcul Natural Bucegi. Imaginile cu el au ajuns virale în mediul online.

Momentul în care un urs se bălăcește într-o baltă din Munții Bucegi, viral pe internet: "Vă rugăm să-l scuzați, are puțină treabă"
Sursa foto: Romsilva via Youtube
de Mia Lungu    |    06 Dec 2022   •   19:40

"Vă rugăm să-l scuzați, are puțină treabă.", au transmis reprezentanții Romsilva.

Ursul a fost filmat cum se bălăcește într-un ochi de apă într-o pădure din Parcul Natural Bucegi cu ajutorul unei camere de monitorizare instalată de specialiștii Romsilva din cadrul administrației parcului. 

Urșii au habitatul în pădurile întinse de munte și cele dese din zonele deluroase. În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile, în special cel olfactiv, foarte dezvoltat.

Urșii au centrul mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului și mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale. Hrana lor este predominant vegetală, dar se hrănesc și cu pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.

Pădurile din Parcul Natural Bucegi asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.

Parcul Natural Bucegi, situat în centrul țării, este unul din cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Parcul are o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt păduri.

×
Subiecte în articol: urs baltă muntii bucegi viral
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close