Antena 3 CNN Meteo Canicula face ravagii în România: "Numai ploaia ne mai poate salva!"

Canicula face ravagii în România: "Numai ploaia ne mai poate salva!"

Aerul fierbinte din Nordul Africii a ajuns deasupra țării noastre şi aduce temperaturi de până la 40 de grade la umbră! Semnele rele se vad deja: culturi distruse, râuri şi fântâni secate, incendii de vegetaţie.

Canicula face ravagii în România: "Numai ploaia ne mai poate salva!"
Sursa foto: Antena 3 | Hepta / DPA Images / Jens Battner | IGSU
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iul 2022   •   09:43

Dunărea a scăzut atât de mult încât pe anumite sectoare barjele pot eșua. În Vestul ţării, arşiţa s-a instalat deja. Iar Înaltpreasfințitul Teodosie își continuă lupta spirituală împotriva secetei. Și-a scos altarul în câmp, unde s-a rugat să vină ploaia.

Cupola de foc a ajuns deja deasupra României, iar locuitorii din vesti țării sunt primii care resimt din plin acest lucru. Cele mai mari probleme sunt însă pe Dunăre, unde apa scăzută pune în pericol circulaţia mărfurilor.

În cel mult o săptămână, vor mai putea naviga doar ambarcațiunile de pasageri, avertizează autoritățile fluviale.

Un indicator al nivelului scăzut al Dunării, în dreptul orașului Galați, este o insulă de nisip care apare doar în verile foarte secetoase. Niciodată nu a fost atât de mare. Acum are o întindere de aproximativ un kilometru.

Peste 30 de judeţe vor fi afectate de arşiţă. În marile oraşe autorităţile vor înfiinţa puncte de ajutor medical.

Temperaturile vor creşte din ce în ce mai mult, iar sâmbătă vor depăşi 40 de grade Celsius la umbră în zonele de câmpie din sudul şi din vestul ţării.

Duminică temperaturile vor bate puţin în retragere în Ardeal şi la munte, unde va şi ploua, dar săptămâna viitoare va fi din nou vreme anormal de caldă.

×
Subiecte în articol: canicula Dunarea ANM
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close