Antena 3 CNN Actualitate Vremea, de la o extremă la alta. Temperaturile cresc! Prognoza METEO 15 iulie 2020

Vremea, de la o extremă la alta. Temperaturile cresc! Prognoza METEO 15 iulie 2020

Luna iulie a acestui an a fost una a extremelor meteorologice. După mai multe zile caniculare, în care disconfortul termic a fost accentuat, temperaturile s-au răcit extrem și s-au înregistrat numeroase recorduri termice. Temperaturile au fost mai mici şi cu 10 grade faţă de ceea ce ar fi fost normal la această dată. Astăzi, meteorologii anunță că temperaturile vor crește din nou.

Vremea, de la o extremă la alta. Temperaturile cresc! Prognoza METEO 15 iulie 2020
Sursa foto: Pixabay
de Laura Dinu    |    15 Iul 2020   •   08:53

La această oră, cerul este variabil, iar vântul suflã slab şi moderat. La ora 05.00 temperatura aerului avea valori cuprinse între 6 grade la Topliţa şi 18 grade la Sulina, Constanţa-dig, Şiria şi Dumbrãviţa de Codru.

Vremea va continua sã se încãlzeascã uşor, devenind cãlduroasã în orele amiezii pe suprafeţe mici în regiunile sudice. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi pe arii restrânse ploi de scurtã duratã, posibil însoţite de descãrcãri electrice din a doua parte a zilei în zonele de deal şi de munte.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe crestele montane, în sudul Dobrogei şi al Banatului, dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 şi 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii.

Vremea în Capitală

În Capitală, cerul este variabil, iar vântul suflã slab. La ora 05 se înregistrau 11 grade la Bãneasa, 14 grade la Filaret şi 15 grade la Afumaţi.

Vremea va fi în general frumoasã şi va continua sã se încãlzeascã uşor. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 29...30 de grade. Presiunea atmosferică este 754 mmHg.

Temperaturi în creștere zilele următoare

Meteorologii anunță vreme frumoasă și în zilele următoare, cu temperaturi în creștere, vineri la prânz temperaturile ajungând la o maximă de 32...33 de grade. 

Directorul ANM, despre diferenţele anormale de temperaturi

Directorul ANM, Elena Mateescu, a vorbit luni, în exclusivitate în cadrul emisiunii ''Punctul de Întâlnire'', despre recordurile meteorologice înregistrate în ţara noastră la nivel mondial. În ziua de 13 iulie a fost cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată în România. De altfel, în luna iulie au fost 115 coduri roşii la nivelul ţării. Mai mult, luna iunie 2020, la nivel mondial este a treia lună iunie cea mai caldă din istoria măsurătorilor meteorologice din ultimii 141 de ani.

'Pentru două zile, ne-am aflat sub incidenţa unei mase de aer foarte reci dinspre Europa Centrală care a avansat pe aproape întreg teritoriul noastre (...) Pe parcursul zilei de ieri, la 24 de staţii meteorologice am înregistrat cele mai scăzute valori ale temperaturilor maxime pentru o zi de 12 iulie din întreg şirul de observaţii din ţara noastră.

În această dimineaţă, la 13 staţii meteorologice am avut cele mai scăzute valori zilnice ale temperaturilor minime din întregul şirul de observaţii (...) Şir de observaţii însamnă mai mult de 60 de ani de când se fac măsurători continue la nivelul staţiilor meteorologice din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologice.  Până în prezent, la 13 staţii meteorologice am înregistrat cele mai coborâte valori ale temperaturilor minime dintr-o zi de 13 iulie de când se fac măsurători meteorologice în ţara noastră.

×
Subiecte în articol: vremea meteo
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close