Antena 3 CNN Actualitate Vremea rea face ravagii în Europa: Oameni morţi, zboruri anulate şi locuinţe fără curent

Vremea rea face ravagii în Europa: Oameni morţi, zboruri anulate şi locuinţe fără curent

Vremea rea face ravagii în Europa: Oameni morţi, zboruri anulate şi locuinţe fără curent
Sursa foto: zapada
10 Ian 2010   •   21:33

Doi fraţi au murit după ce au căzut în apele îngheţate ale unui lac din Marea Britanie. Autorităţile au încercat să îi salveze, cu ajutorul unui elicoper, însă cei doi, în vârstă de 40 şi respectiv 50 de ani, au murit la spital. În Germania, din cauza unei furtuni de zăpadă au fost anulate sute de zboruri de pe aeroportul din Frankfurt. Probleme sunt şi în Polonia, unde 9 oameni au murit în ultimele două zile din cauza frigului.

Pe aeroportul din Frankfurt, cel mai mare al Germaniei, utilajele de dezăpezire lucrează la capacitate maximă. Cu toate acestea, pistele sunt troienite. Peste 200 de zboruri au fost anulate şi mii de pasageri sunt blocaţi pe aeroport. În Berlin, un avion, care vroia să decoleze, a alunecat de pe pistă şi a rămas blocat în zăpadă. Toţi cei 150 de pasageri au scăpat teferi.

Zăpezi neobişnuite şi în Marea Britanie. Sute de case au rămas fără curent electric în sudul Angliei, din cauza vremii, iar mai multe şcoli au fost închise. Din cauza ninsorilor abundente care au blocat drumurile, oamenii nu mai pot ajunge la locurile de muncă. "Mă costă enorm faptul că nu pot ajunge la lucru. Pot să lucrez de acasă, dar cu copii pe cap nu pot să fac asta. Nu pot să îmi iau liber pentru că am avut până ieri. Aşa că trebuie să iau concediu neplătit", povesteşte un localnic.

Precipitaţiile abundente din ultimele zile au provocat inundaţii mari în sudul Spaniei. O femeie s-a înecat în propria casă, după ce un râu din apropiere a ieşit din matcă. "Eram pregătiţi pentru asta, dar problema a fost că viitura a fost atât de puternică încât încuietorile pe care le-am folosit nu au făcut faţă şi apa a intrat în case. Putea să fie şi mai rău", spune un reprezentant al autorităţilor locale.

În Polonia, nouă persoane au murit din cauza frigului în ultimele două zile, ridicând bilanţul la 139 de morţi de la începutul lui noiembrie. Probleme din cauza vremii sunt şi în Franţa şi Marea Britanie. Din cauza stratului gros de zăpadă, mai multe drumuri naţionale au fost blocate iar jumătate din trenurile Eurostar care circulă pe ruta Paris - Londra au fost anulate.

În oraşul Avignon din sudul Franţei, stratul de zăpadă a atins 40 de centimetri. Ninsoarea abundentă şi drumurile blocate au determinat autorităţile să închidă şcolile. Asta nu i-a împiedicat însă pe copii să iasă afară şi să se bucure de zăpadă.

Ninsoarea a făcut probleme şi în Moscova. Locuitorii capitalei ruse s-au confruntat cu traficul aglomerat şi întârzieri ale mijloacelor de transport. Meteorlogii spun că aşteaptă ninsori record pentru următoarele zile.

Antena 3

×
Subiecte în articol: zapada Europa meteo
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close