Antena 3 CNN Politică 50.000 de euro, taxa de "participare" alături de echipa PP-DD. Cum se CUMPĂRĂ un loc de senator

50.000 de euro, taxa de "participare" alături de echipa PP-DD. Cum se CUMPĂRĂ un loc de senator

50.000 de euro, taxa de "participare" alături de echipa PP-DD. Cum se CUMPĂRĂ un loc de senator
de O.P.    |    01 Noi 2012   •   05:54

Jurnaliştii de la Gândul au reuşit să cumpere un loc pe listele de candidaţi ai partidului condus de Dan Diaconescu. 50 de mii de euro ar fi trebuit să plătească pentru a putea candida cu sigla formaţiunii sale. 

Cu un limbaj precaut, Diaconescu i-a spus jurnalistului, care se presupunea că este un om de afaceri, că banii sunt pentru "participare alături de echipă".  A fost avertizat însă: dacă va trăda, va plăti două milioane de euro.

Preşedintele Partidului Poporului, Dan Diaconescu, a fost abordat printr-un mail de către un presupus om de afaceri. Acesta a scris că i-a urmărit în ultimii ani activitatea şi ar putea să începă o colaborare după ce a văzut echipa pentru alegerile parlamentare. Şi-a oferit sprijinul şi a cerut un colegiu liber.

"Numele meu este Călin Pompiliu Popescu. Am 42 de ani şi sunt om de afaceri. Apelez la dvs. pentru că v-am urmărit activitatea din ultimii ani şi cred că am putea colabora. Am vazut că v-aţi compus echipa pentru alegerile parlamentare. Aş vrea şi eu să vă sprijin. Ştiu că este cam tardiv, dar mă gâdeam că poate mai aveţi un colegiu liber."

În numai câteva ore, Dan Diaconescu l-a sunat personal pe presupusul om de afaceri.

Întâlnirea stabilită pentru acceaşi noapte a fost amânată pentru a doua zi. Dan Diaconescu îl pasează pe presupusul om de afaceri preşedintelui PPDD Bucureşti, Radu Orzaţă, care îi vorbeste despre taxa de înscriere pe liste.

Călin Pompiliu Popescu: Păi, eu nu ştiu, eu sunt cu afacerile. Nu mă pricep pe zona asta. Să îmi ziceţi dumneavoastră.
Radu Orzaţă: 50. 50 era discuţia.
Călin Pompiliu Popescu: 50 de mii de euro presupun, nu altceva...
Radu Orzaţă: Da, da, despre asta este vorba.
Călin Pompiliu Popescu: Păi, şi asta ce include?
Radu Orzaţă: Nimic. Este taxa de participare alături de echipă.

Aventura presupusului om de afaceri nu se opreşte aici... mai trebuie să fie pregătit să plătească două milioane de euro, clauză de trădare, pentru care va semna un contract.

"Părţile convin ca în situaţia în care Candidatul - ales Deputat / Senator (...)  întreprinde acţiuni ostile Partidului şi/sau conducerii acestuia (...) va datora de drept cu titlu de daune convenţionale suma de 2.000.000 euro, fără a fi necesară îndeplinirea vreunei formalităţi prealabile sau intervenţia vreunei instanţe judecătoreşti sau arbitrale." se prevede în contract.

Presupusul om de afaceri decide să ridice miza. Le spune celor de la PPDD că a colaborat cu securitatea. Dacă iniţial acest lucru nu prezintă o problemă, câteva minute mai târziu se convine asupra faptului că discuţiile vor continua după ce viitorul candidat se va consulta cu un avocat. Între timp însă, listele de parlamentari ale PPDD sunt depuse la birourile electorale centrale.





×
Subiecte în articol: Dan Diaconescu
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close