Antena 3 CNN Politică Guvernul Grindeanu a primit votul de învestitură al Parlamentului

Guvernul Grindeanu a primit votul de învestitură al Parlamentului

Guvernul Grindeanu a primit votul de învestitură al Parlamentului
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    04 Ian 2017   •   17:41

UPDATE: Guvernul Sorin Grindeanu a primit votul de învestitură din partea celor două Camere ale Parlamentului. Astfel, noul guvern a fost votat de Parlament cu 295 de voturi ”pentru învestire, 133 de voturi ”împotrivă” și un vot anulat.
Votul a fost secret cu bile.

Pentru a fi învestit de Parlament, noul Cabinet trebuia să întrunească voturile majorităţii deputaţilor şi senatorilor, adică 232.

Miniştrii propuşi pentru noul Guvern au fost audiaţi miercuri de comisiile parlamentare, toţi primind aviz favorabil.

În discursul său din Parlament, Liviu Dragnea a declarat că actul de guvernare nu se va face la partid, iar deciziile se vor lua în Palatul Victoria, premierul având toată libertatea de acţiune. Mai mult, Liderul PSD a dat asigurări că premierul desemnat, Sorin Grindeanu, va avea toată libertatea de acţiune şi de a lua decizii.

Și premierul desemnat Sorin Grindeanu a afirmat că își doreşte o Românie normală, în care politicienii să respecte ceea ce au promis în campania electorală și a făcut un apel pentru un dialog constructiv cu formaţiunile politice de Opoziţie, deoarece "răfuielile politice" care au avut loc în România în ultimii zece ani au afectat grav funcţionarea unor instituţii.

Viitorul Guvern, propus de PSD-ALDE, are în componenţă 24 de miniştri, dintre care doi deţin şi funcţia de vicepremier, şi doi miniştri delegaţi.

În plen se mai află, printre alţii, Patriarhul BOR, Daniel, şi preşedintele CCR, Valer Dorneanu.

Citește și:

Sorin Grindeanu, noul premier al României: „Voi convoca prima ședință de guvern, pentru a deveni operaționali în cel mai scurt timp”

 

×
Subiecte în articol: guvern ministri parlament
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close