Antena 3 CNN Politică A OMORÂT un om şi va fi cercetat în libertate. Şeful CJ Olt a fost eliberat

A OMORÂT un om şi va fi cercetat în libertate. Şeful CJ Olt a fost eliberat

A OMORÂT un om şi va fi cercetat în libertate. Şeful CJ Olt a fost eliberat
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Oct 2013   •   15:08

Vicepreşedintele CJ Olt, eliberat din arest. Oficialul a omorât un om într-un accident rutier. 

Marius Oprescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, a fost reţinut, alături de managerul spitalului din Slatina, un medic şi un  asistent, implicaţi în acest accident.
 
Marius Oprescu este cercetat pentru fals privind identitatea şi ucidere din culpă. 
 
Radu Ţuluca, avocatul lui Marius Oprescu, care s-a aflat în sala de judecată în momentul în care magistraţii Judecătoriei Slatina au dispus cercetarea în libertate a acestuia, a declarat, sâmbătă, că procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au declarat deja recurs, până la judecarea acestuia clientul său având doar interdicţia de a părăsi ţara timp de 30 de zile, conform Mediafax.
Marius Oprescu fusese reţinut, joi seară, pe 24 de ore, pentru ucidere din culpă, în baza unei ordonanţe emise pe numele său de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, fiind introdus în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt, vicepreşedintele CJ fiind implicat într-un accident rutier în Piatra Olt, în urma căruia mai multe persoane au fost rănite şi una a decedat la trei săptămâni de la producerea accidentului.
Miercuri, procurorii Parchetului Judecătoriei Slatina anunţaseră că fac cercetări faţă de Marius Oprescu, după ce cu puţin timp înaintea anunţului respectiv informaseră, tot printr-un comunicat de presă, că fusese începută urmărirea penală faţă de acesta pentru vătămare corporală din culpă.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Olt a fost implicat, în 3 octombrie, într-un accident rutier în Piatra Olt, unde maşina pe care o conducea, o Toyota Hilux aparţinând CJ, a lovit o căruţă în care se aflau patru persoane - un bărbat de 34 de ani, două femei şi un copil de 13 ani.
În urma impactului, bărbatul aflat în căruţă a fost internat la Spitalul de Urgenţă din Slatina, unde a murit după 19 zile de spitalizare, respectiv marţi, 22 octombrie.
Avocatul familiei bărbatului decedat susţine că se încearcă muşamalizarea acestui caz, în condiţiile în care Spitalul de Urgenţă din Slatina, unde a fost dus Oprescu pentru recoltarea de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, nu ar fi fost respectat protocolul în acest caz.
"Nu s-a respectat protocolul recoltării probelor de sânge. Învinuitul a fost băgat în camera de gardă, iar probele au fost recoltate acolo. S-a făcut investigarea în trei minute, iar noi credem că este imposibil. Noi ştim că se fac investigaţii, manevre cu privire la reflexe şi apoi probe, lucru care nu se făcea în trei minute. S-a depus o cerere de recuzare a medicului de serviciu, pe motive politice", a declarat, miercuri, Cristian Necula, avocatul familiei decedatului. 
Avocatul a mai spus că "se analizează şi sângele", fiind trimise probe la Bucureşti: "Au fost sigilate, vedem la Mina Minovici". 
Pe de altă parte, medicul legist trimis de Parchet să ancheteze acest caz susţine că ar fi fost ameninţat de două persoane din conducerea Spitalului de Urgenţă din Slatina.
"Cine eşti, tu, cine te crezi, cu ce drept ai venit, ce crezi că faci? O să avem noi grijă la autopsie, tu ai grijă de tine?. Mi-au mai zis puşlama, că sunt prieten cu procurorul, i-am rugat să mă lase să lucrez, să nu mai facă presiuni asupra mea, am dat telefon la procuror care mi-a zis să sun la 112, să chem Poliţia, pentru că sunt împuternicit să fac o expertiză. Eu sunt un medic legist care încearcă să îşi facă treaba, care ar trebui să verifice dacă se poate face vreo legătură de cauzalitate între deces şi un eventual traumatism", a declarat medicul legist Sorin Lesnic. 
Managerul spitalului din Slatina recunoaşte că s-a întâlnit cu medicul legist, dar neagă că l-ar fi ameninţat pe acesta. 
"Pe mine ca manager şi pe directorul medical ne-a dat afară, evident că i-am pus problema de ce a convocat o doctoriţă la acea oră, au fost câteva discuţii în contradictoriu, dânsul a mai sunat la procuror, la 112, nu ştiu, când noi am ieşit, ne-am întâlnit cu domnii de la poliţie, cărora le-am spus acelaşi lucru, din punctul meu de vedere, este un abuz că a sunat, oricum discuţiile la 112 se înregistrează. Înainte a sunat la o altă persoană şi la un procuror", a declarat managerul spitalului, Andrei Iordache. 
În cel de-al doilea comunicat emis, miercuri, de Parchetul Judecătoriei Slatina se arată că "acuzaţiile pe care le aduce medicul legist Sorin Lesnic, referitoare la anumite presiuni care au fost făcute la adresa sa în acest dosar nu au putut fi dovedite".
La rândul său, vicepreşedintele CJ Olt spune că a cerut ca autopsia bărbatului decedat să fie făcută la Institutul "Mina Minovici" din Bucureşti, pe cheltuiala sa.
"La câteva minute după ce victima a murit, prin avocatul meu, am cerut ca autopsia să se facă la Mina Minovici, din Bucureşti, pe cheltuiala mea, cum pot să fiu eu acuzat de muşamalizare? Domnul doctor Lesnic vorbeşte prostii, încă de ieri (n.r. - marţi) se pronunţa asupra vinovăţiei mele. El acuza medicii prin spital de cine ştie ce au făcut. Eu cred că cea mai bună expertiză se poate face la Bucureşti", a declarat Marius Oprescu, vicepreşedintele CJ Olt. 
Şeful CJ Olt, Paul Stănescu, a afirmat că nu crede că Marius Oprescu ar fi fost băut în momentul producerii accidentului, întrucât acesta este "anti-alcool şi anti-tabac".
"Am discutat cu Marius Oprescu şi venea de la un drum în lucru, erau nişte probleme, a mers la faţa locului, iar la întoarcere, seara, a fost un accident. Sunt multe suspiciuni, că a fost la o petrecere, că a fost băut la volan, dar aşa cum îl cunosc eu Marius Oprescu este anti-alcool şi anti-tabac, mai ales că venea după un drum de peste 100 de kilometri", a declarat Paul Stănescu, preşedintele CJ Olt. 
Maşina pe care o conducea Marius Oprescu a fost achiziţionată de CJ Olt, în mai 2012, printr-un program european, pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt. Atunci au fost cumpărate două maşini de teren Toyota Hilux, una albă şi una neagră. 
La ISU Olt, a fost repartizată o singură maşină, în decembrie 2012 - cea albă, iar cea neagră a rămas în folosinţa vicepreşedintelui CJ Olt. 
"Această maşină a venit la pachet cu o alta printr-un program european, alături de alte maşini pentru ISU Olt. Dar, era maşina mea de zi cu zi, eram într-o maşină proprietate a Consiliului Judeţean, repartizată mie de serviciu", a mai declarat Marius Oprescu. 
 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close