Antena 3 CNN Politică Achim Irimescu, avizat favorabil pentru Agricultură. Ministrul propus a vorbit despre problema absorbţiei fondurilor europene

Achim Irimescu, avizat favorabil pentru Agricultură. Ministrul propus a vorbit despre problema absorbţiei fondurilor europene

Achim Irimescu, avizat favorabil pentru Agricultură. Ministrul propus a vorbit despre problema absorbţiei fondurilor europene
Sursa foto: Foto: cugetliber.ro
16 Noi 2015   •   16:43
Comisiile parlamentare pentru Agricultură l-au avizat, luni, în unanimitate, pe Achim Irimescu pentru funcţia de ministru al Agriculturii.
El a primit votul celor 40 de membri prezenţi ai Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice (din Camera Deputaţilor) şi Comisiei pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală (din Senat).

Audierile au durat mai mult de o oră.

Irimescu a vorbit la audieri de problema absorbţiei fondurilor europene în agricultură, subliniind nivelul mai redus de absorbţie al programului operaţional pentru pescuit. În plus, Irimescu a amintit de procedurile complicate de accesare a fondurilor europene, pentru care se cer foarte multe avize, formulări, documente, mai multe comparativ cu alte state membre UE.

Ministrul propus pentru Agricultură a arătat, totodată, că sectorul de irigaţii necesită "o abordare complexă", dând ca exemplu pozitiv Turcia. O altă problemă menţionată de acesta este că există 10.000 de veterinari şi doar 400 de inspectori fitosanitari.

Achim Irimescu este ministru-consilier în cadrul Reprezentanţei permanente a României la Bruxelles şi şeful secţiei Agricultură, reprezentant al României în Comitetul Special Agricol.

El a fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii între mai 2012 - februarie 2014, la propunerea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin.

×
Subiecte în articol: Achim Irimescu Ministerul Agriculturii
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close