Antena 3 CNN Politică Achiziția avionului prezidențial rămâne în aer. Aeronava de lux pentru demnitari urma să fie cumpărată de Tarom

Achiziția avionului prezidențial rămâne în aer. Aeronava de lux pentru demnitari urma să fie cumpărată de Tarom

Achiziția avionului prezidențial rămâne în aer. Aeronava de lux pentru demnitari urma să fie cumpărată de Tarom
Sursa foto: Foto: pexels.com
08 Iul 2019   •   16:30

Achiziţia avionului prezidenţial rămâne în aer! Deşi iniţial era vorba că aeronava de lux pentru demnitari ar urma să fie cumpărată de TAROM, ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, spun că nu este treaba ministerului pe care în conduce să facă această achiziţie. 

Responsabili ar fi cei de la Ministerului Apărării Naţionale, susţine el. Doar că reprezentanţii MApN spun că nu au prevăzut în bugetul pentru anul 2019 achiziţia vreunui avion prezidenţial.

Demnitarii românii aşteaptă achiziţia avionului prezidenţial de ani întregi. Aeronava de lux nu a fost cumpărată nici de Tarom, cum era vorba iniţial, şi nici de MApN. Instituţiile statului pasează sarcina de la una la alta.

Reprezentanţii Ministerul Apărării spun că nu au prevăzut în bugetul pentru anul 2019 achiziţia vreunei aeronave perezidenţiale.

La începutul anului, ministrul Finanţelor, Eugen Teordorovici, spunea că achiziţionarea unei aeronave pentru demnitari ar fi un lucru de bun simţ şi că susţine acest demers.

O astfel de aeronava de lux de mici dimensiuni ar costa statul român între 20 şi 50 de milioane de dolari. Asta pentru că planurile despre care s-a vorbit arată că avionul ar putea fi dotat cu bucătărie, dormitoare şi diverse gadegeturi de ultima generaţie. Anul trecut, când sarcina achiziţiei aeronavei prezidenţiale era în mâna Tarom, fostul şef al companiei aeriene de stat, Werner Wolff, spunea că aeronava ar putea fi închiriata inclusiv de oamenii de afaceri.

 

×
Subiecte în articol: Tarom achizitie avion prezidential
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close