Antena 3 CNN Politică Antonescu despre Oajdea şi Trandafir: Frumoase manifestări ale voinţei unui parlamantar (VIDEO)

Antonescu despre Oajdea şi Trandafir: Frumoase manifestări ale voinţei unui parlamantar (VIDEO)

Antonescu despre Oajdea şi Trandafir: Frumoase manifestări ale voinţei unui parlamantar (VIDEO)
14 Iun 2010   •   20:53

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, în emisiunea "La Ordinea Zilei", de la Antena 3, că deciziile luate de deputaţii PDL Daniel Oajdea şi Teo Trandafir, referitoare la votarea moţiunii de cenzură, reprezintă două manifestări frumoase ale voinţei şi personalităţii unor oameni care nu sunt "oşteni oarecare", ci parlamentari.

"În ceea ce priveşte cazul domnului Oajdea şi cazul doamnei Trandafir, mie mi se pare că sunt frumoase manifestări ale voinţei şi ale personalităţii cuiva care nu e un oştean oarecare, ci e un parlamentar. Deci sunt doi oameni care împotriva unei presiuni care până la un punct e normală în orice partid mai ales când e la putere, şi-au manifestat calitatea, voinţa şi persoanlitatea de parlamentari şi evident de persoane private care încarnează această funcţie", a declarat Crin Antonescu.

Liderul liberalilor susţine că presiunile la care sunt supuşi parlamentarii PDL ar putea fi legate de "bani, putere sau dosare".

"Nu am făcut niciodată parte dintr-un partid de tipul acesta cu manifestările PSD-ului între 2000-2004 sau ale PDL-ului de astăzi. Nu ştiu ce presiuni. Probabil că sunt lucruri legate de bani, de putere, în unele cazuri de dosare care există, care se pot face omului respectiv, în apropierea lui, nu ştiu, nu pot însă înţelege de ce foarte mulţi oameni care nu sunt şantajabili, pentru că nu toţi parlamentarii unui partid - că e el PDL sau altul - sunt şantajabili, pentru că nu toţi oamenii unui partid chiar în Parlament depind de afaceri sau de sume de bani care se pot câştiga sau pierde acolo, de ce au aşezat cu toţii această atitudine umilă", a spus Antonescu.

Referitor la posibilitatea ca actualul Guvern să cadă în urma moţiunii de cenzură, Crin Antonescu a declarat că-şi doreşte "din tot sufletul" acest lucru şi că, aşa cum şi-a anunţat Teo Trandafir decizia de a susţine moţiunea, "putem să avem surprize plăcute mâine (n.r. marţi)".



Deputatul PDL Teo Trandafir a anunţat, luni după-amiază, că va vota în favoarea moţiunii de cenzură depusă de Opoziţie împotriva Guvernului. Tot pentru moţiune va vota şi Niculae Mircovici, deputat din partea minorităţilor naţionale.

Teo Trandafir nu este singurul deputat PDL care a anunţat că va vota pentru căderea Guvernului. Deputatul PDL Daniel Oajdea şi-a anunţat, duminică, intenţia de a face acelaşi lucru, după ce s-a întâlnit cu o parte dintre alegătorii săi. În urma anunţului, conducerea PDL a decis excluderea din partid a deputatului Daniel Oajdea.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: moţiune cenzură
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close