Antena 3 CNN Politică Antonescu îl ameninţă cu suspendare pe Băsescu, dacă nu îl învesteşte pe Haşotti la Cultură

Antonescu îl ameninţă cu suspendare pe Băsescu, dacă nu îl învesteşte pe Haşotti la Cultură

Antonescu îl ameninţă cu suspendare pe Băsescu, dacă nu îl învesteşte pe Haşotti la Cultură
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    22 Iun 2012   •   10:54

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că dacă preşedintele Traian Băsescu nu îl va învesti luni pe Puiu Haşotti la Cultură, fără nicio declaraţie despre lucrările acestuia, atunci va cere parlamentarilor PNL declanşarea procedurii de suspendare a şefului statului.

"Dacă Băsescu nu semnează, luni, investirea lui Puiu Haşotti, voi cere parlamentarilor PNL iniţierea procedurii de suspendare", a anunţat, vineri, Antonescu.

El a precizat că Băsescu trebuie să înveţe să fie un preşedinte care respectă Constituţia, altfel, nu va mai fi preşedinte.  

În plus, copreşedintele USL a mai precizat că şeful statului nu va primi nici de la Puiu Haşotti şi nici de la Victor Ponta vreo declaraţie referitoare la teza de doctorat sau la lucrările ştiinţifice ale ministrului propus pentru Cultură.

"Dacă îi plac raporturile de forţă, atunci îi spun clar că nu va primi niciun fel de hărtie şi luni îl va investi pe Puiu Haşotii, şi vă asigur că o va face, fără să comenteze".

Potrivit lui Antonescu, preşedintele României are atribuţii stabilite clar în Constituţie şi nu i se dă dreptul să solicite declaraţii precum cea pe care şeful statului a cerut-o în cazul lui Puiu Haşotti.

"Atitudinea preşedintelui este în afara legii. (...) A trecut vremea în care Traian Băsescu îşi putea bate joc de PNL", a spus Antonescu.

El a adăugat că luni, la ora 19.00, Băsescu îl va investi în funcţie pe Haşotti, fără nicio declaraţie.

Miercuri, premierul Victor Ponta a anunţat că va trimite Preşedinţiei propunerile de numire a Ecaterinei Andronescu în postul de ministru al Educaţiei şi a lui Puiu Haşotti pentru funcţia de ministru al Culturii.

După o zi, preşedintele Băsescu i-a cerut premierului Victor Ponta, ca ministrul desemnat Puiu Haşotti să declare pe propria răspundere că teza de doctorat a acestuia şi celelalte opere ştiinţifice nu constituie plagiat.

Haşotti a declarat, joi, că a depus la cabinetul prim-ministrului declaraţia pe proprie răspundere prin care atestă că teza sa de doctorat şi alte opere ştiinţifice nu constituie un plagiat, document solicitat de preşedintele Traian Băsescu.

Marţi, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că i-a propus premierului Victor Ponta preluarea şefiei Ministerului Culturii de către senatorul PNL Puiu Haşotti.

Nominalizarea lui Hasotti vine după ce marţi seara, Mircea Diaconu a declarat că se retrage din Guvern, după ce a fost declarat definitiv incompatibil de către instanţa supremă, întrucât a fost şi senator şi director al Teatrului Nottara.

Într-un alt dosar, Mircea Diaconu este cercetat de procurori pentru conflict de interese, după ce în calitate de director la Teatrul Nottara şi-a ajutat soţia să primească anumite contracte.









×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close