x close

Fii alături de noi!

Ponta anunţă că îi propune ca miniştri pe Andronescu la Educaţie şi pe Haşotti la Cultură

de M.Z.   •   20 Iun 2012   •   12:19 Comenteaza
Ponta anunţă că îi propune ca miniştri pe Andronescu la Educaţie şi pe Haşotti la Cultură 418
Foto: Intact Images
Update 14.43 - Premierul Victor Ponta a anunţat că va trimite miercuri Preşedinţiei propunerile de numire a Ecaterinei Andronescu în postul de ministru al Educaţiei şi a lui Puiu Haşotti pentru funcţia de ministru al Culturii.
___________________________________________________

Premierul Victor Ponta a anunţat că va înaita astăzi propunerile pentru posturile de ministru la Educaţie şi Cultură.

"Astăzi voi discuta la nivel politic şi voi face propuneri pentru noul ministru al Educaţiei şi noul ministru al Culturii", a spus Ponta.

Marţi, prim-ministrul a spus că există posibilitatea ca Ecaterina Andronescu să fie propunerea sa pentru portofoliul Educaţiei, el precizând că nu a luat încă o decizie în acest sens şi că va face propunerea odată cu cea de la Cultură.

Întrebat dacă există posibilitatea ca Ecaterina Andronescu să fie propusă ministru la Educaţie, Ponta a răspuns: "Există. Trebuie să fac propunerea pentru că zilele următoare, pe 30, expiră cele 45 de zile de intermat ale lui Liviu Pop. Nu am luat această decizie".
   
Ponta a spus că este foarte mulţumit de modul în care ministrul interimar Liviu Pop a reuşit să organizeze sesiunea de Bacalaureat.

Ioan Mang, numit ministru al Educaţiei în Cabinetul Ponta la începutul lunii mai, şi-a dat demisia o săptămână mai târziu, în urma acuzaţiilor de plagiat, interimatul ministerului fiind asigurat în prezent de Liviu Pop.

Anterior, şi Corina Dumitrescu, propusă la Ministerul Educaţiei, a fost cercetată de ANI pentru incompatibilitate şi acuzată de plagiat.

Ministrul demisionar al Culturii, Mircea Diaconu, participă la şedinţa de miercuri a Guvernului, pentru a susţine două proiecte de acte normative, în condiţiile în care premierul Victor Ponta nu a semnat încă demisia acestuia.

Marţi seara, Mircea Diaconu a declarat că se retrage din Guvern
, după ce a fost declarat definitiv incompatibil de către instanţa supremă, întrucât a fost şi senator şi director al Teatrului Nottara. Într-un alt dosar, Mircea Diaconu este cercetat de procurori pentru conflict de interese, după ce în calitate de director la Teatrul Nottara şi-a ajutat soţia să primească anumite contracte.

Tot marţi, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că i-a propus premierului Victor Ponta preluarea şefiei Ministerului Culturii de către senatorul PNL Puiu Haşotti.

Citeşte şi Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, acuzat de 5 infracţiuni de conflict de interese ca director de teatruEUR EUR 4.4070 Up 4.407
USD USD 4.0166 Up 4.0166
CHF CHF 4.1733 Up 4.1733
GBP GBP 6.2528 Up 6.2528
XAU XAU 139.6263 Up 139.6263
JPY JPY 3.2322 Up 3.2322
Meteo

Meteo 29/08/2015

Horoscop

SPECIAL! Horoscopul...

Curs Valutar

Daily Income: Elena...

poza

Show

Alex Velea n-a mai rezistat! Ce spune cântăreţul despre Antonia şi Vincenzo Castellano

Antonia şi Vincenzo, din nou împreună. Au fost imaginile care au uimit o lume întreagă. Vedeta a petrecut alături de soţul ei la ziua Mayei, în timp ce Velea avea grijă, în România, de micuţul Dominic. Ce...

28 Aug 2015  •  23:48

sati