Antena 3 CNN Politică Antonescu: Nu avem nevoie acum de anticipate, ci de guvern de tehnicieni cu mandat limitat

Antonescu: Nu avem nevoie acum de anticipate, ci de guvern de tehnicieni cu mandat limitat

Antonescu: Nu avem nevoie acum de anticipate, ci de guvern de tehnicieni cu mandat limitat
Sursa foto: crin antonescu
02 Iun 2010   •   01:47

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, la o dezbatere cu studenţii unei universităţi, că nu este momentul pentru alegeri anticipate, PNL optând pentru un guvern de tehnicieni cu mandat temporar.
Întrebat ce va face PNL la toamnă, Antonescu a spus că, deşi a adus în discuţie subiectul alegerilor anticipate în urmă cu câteva zile, nu crede că acum este momentul pentru "un nou proces electoral".

"Cred că am suferit destul de pe urma derulării a repetate rânduri de alegeri. Însă, câteodată, politic şi democratic, nu se poate reglementa despărţirea de un guvern decât prin alegeri anticipate. Mi-e greu să spun dacă se va ajunge acolo. Forţele politice au acum datoria, pe lângă să dea jos actualul guvern şi să blocheze aplicarea măsurilor anticriză propuse de acesta, să preîntâmpine unele manifestări sociale tensionate", a afirmat liderul PSNL.

Antonescu a apreciat că, în cazul în care moţiunea de cenzură ar avea câştig de cauză în Parlament, nu se impun alegeri anticipate, ci instalarea unui guvern sprijinit de toate partidele parlamentare.

"Eu aş vedea un guvern de tehnicieni, da, care să aibă un mandat limitat până la sfârşitul anului sau începutul anului viitor. Pentru un astfel de guvern, noi suntem gata să îl susţinem şi să îl sprijinim", a spus preşedintele PNL.

Antonescu a precizat că PNL va vota moţiunea de cenzură pe care PSD a anunţat-o, pentru a bloca aplicarea reducerilor salariilor şi pensiilor propuse de actualul guvern.

El a afirmat, răspunzând unor întrebări, că protestul PNL se reduce la arsenalul politic specific opoziţiei.

"Dacă vă închipuiţi că, împreună cu Vosganian sau cu Tăriceanu ne vom paraşuta într-o noapte la Cotroceni pentru a-l sechestra pe preşedinte, vă înşelaţi. Noi nu avem ce să facem decât ce intră în arsenalul politic al unui partid din opoziţie. Avem procentele pe care le avem în Parlament, (...) am criticat măsurile propuse de guvern, le-am prezentat, cât am putut de bine, pe ale noastre", a spus preşedintele PNL.j

Antonescu a mai apreciat că românii nu se pot aştepta la lucruri bune la toamnă.

"Cred că vom avea un nou desant al FMI şi vom asista la partea a doua, o mărire de taxe şi impozite, dar cred că nici asta nu va aduce rezolvarea problemelor, pentru că există din partea guvernului şi măsuri care să pună pe picioare economia", a mai afirmat el.

Antena3.ro

×
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close