Antena 3 CNN Politică Antonescu: Soluţia pentru situaţia din ţară o reprezintă anticipatele, nu revocarea lui Baconschi de la MAE

Antonescu: Soluţia pentru situaţia din ţară o reprezintă anticipatele, nu revocarea lui Baconschi de la MAE

Antonescu: Soluţia pentru situaţia din ţară o reprezintă anticipatele, nu revocarea lui Baconschi de la MAE
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    23 Ian 2012   •   22:45

Soluţia pentru rezolvarea crizei politico-sociale din ţară o reprezintă alegerile anticipate, şi nu demersul de revocare din funcţie a şefului MAE, a declarat, preşedintele PNL, Crin Antonescu, luni seara, la Antena 3.

"Nu pot să spun că acest demers este soluţia pentru problema din ţară. Soluţia o reprezintă alegerile anticipatele", a spus Crin Antonescu, copreşedinte USL, în ediţia de luni a emisiunii Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Antonescu a mai adăugat că, din moment ce sunt oameni care au curajul şi tăria să manifeste în stradă de 11-12 zile, acest lucru ar trebui să dea de gândit actualei puteri că situaaţia "nu este o joacă".

Emil Boc a anunţat, luni, demiterea ministrului de Externe Teodor Baconschi, la şedinţa extraordinară a Parlamentului.

"Am luat decizia de revocare din funcţie a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, şi am înaintat preşedintelui României propunerea de revocare din funcţie pentru declaraţiile făcute", a spus Boc.

Motivul demiterii lui Baconschi este declaraţia jignitoare pe care ministrul a făcut-o la adresa protestatarilor. Într-o postare pe blogul personal, demnitarul a comparat protestatarii cu o "mahala violentă şi ineptă". Teodor Baconschi se află luni la Bruxelles, unde participă la reuniunea Consiliului de Afaceri Externe.

Citeşte şi Baconschi: Am fost demis prin telefon. Premierul Boc m-a sunat, nu mi-a dat SMS. Revocarea mea a fost o decizie politică

Cristian Diaconescu şi Bogdan Aurescu sunt variantele luate în calcul pentru înlocuirea ministrului Teodor Baconschi, de la Ministerul de Externe.

 







×
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close