Antena 3 CNN Politică Băsescu, dispus să medieze conflictul PSD-PDL: ?Ambele partide să-şi bage repede picioarele în apă rece?

Băsescu, dispus să medieze conflictul PSD-PDL: ?Ambele partide să-şi bage repede picioarele în apă rece?

Băsescu, dispus să medieze conflictul PSD-PDL: ?Ambele partide să-şi bage repede picioarele în apă rece?
Sursa foto: Traian Bãsescu
28 Sep 2009   •   14:53

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, referindu-se la disputa PSD-PDL, că "ar fi bine ca ambele partide să-şi bage picioarele în apă rece". Şeful statului s-a arătat deschis pentru o eventuală mediere între cele două partide şi susţine că îşi va găsi timp pentru aceasta. Potrivit unor surse social-democrate, în cazul în care, la finalul termenului de 24 de ore, premierul Emil Boc nu-l va reconfirma pe Dan Nica în funcţiile ministeriale deţinute, PSD va reimite mâine Cotroceniului o cerere de mediere a a acestui conflictt instituţional dintre cele două partide de guvernământ.

Băsescu a spus că, pesonal, crede că în toate acţiunile celor două partide trebuie să domine responsabilitatea.

"Eu nu am primit încă nicio astfel de solicitare. Cred că în toate acţiunile celor două partide trebuie să domine responsabilitatea şi în măsura în care vor solicita o întâlnire va fi bine să o facem. Cred că cele două partide trebuie să-şi bage repede picioarele în apă rece", a declarat Băsescu, reacţionând la informaţia potrivit căreia PSD ar intenţiona să-i trimită o solicitare pentru o mediere între cele două partide de guvernământ pe tema remanierii ministrului de Interne, Dan Nica.

Până la ora actuală, nici o cerere de acest fel nu a ajuns însă la Administraţia Prezidenţială. Surse din cadrul PD susţin că liderii social-democraţi vor apela mâine la această cale de atac în cazul în care primul-ministru nu-l va reinstala pe Nica în fruntea Internelor. Secretarul general interimar al PSD, Liviu Dragnea, a apreciat luni că Traian Băsescu trebuie "să reacţioneze" faţă de situaţia provocată de propunerea de remaniere a lui Dan Nica, deoarece Emil Boc este în situaţia de a aduce România într-o criză politică gravă.

"Nu ştiu dacă cerem medierea conflictului, cred că domnul preşedinte Traian Băsescu trebuie să reacţioneze în situaţia asta pentru că, din păcate, primul-ministru, poate împins de PDL, este în situaţia în care aduce România într-o criză politică extrem de gravă, care se va suprapune peste criza economică", a declarat Dragnea.

Liderul PSD consideră că nu există o motivaţie serioasă pentru schimbarea lui Dan Nica şi, de aceea, acesta are în continuare sprijinul partidului. "Cea mai importantă decizie este că vice-prim-ministrul Dan Nica şi ministrul Administraţiei şi Internelor este în continuare susţinut de PSD, nu există din punctul nostru de vedere nicio motivaţie serioasă, credibilă, pentru care primul ministru să-l remanieze pe Dan Nica. După părerea noastră este o reacţie de teamă din partea PDL la măsurile ferme pe care domnul Nica le-a luat şi la europarlamentare şi pe care are de gând să le ia şi pentru alegerile prezidenţiale pentru ca aceste alegeri să nu fie fraudate", a mai subliniat Liviu Dragnea.


Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PSD remaniere Dan Nica
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close