Antena 3 CNN Politică Băsescu: Guvernanţii au confundat bugetul de stat cu cel de campanie. Căderea bursei nu afectează populaţia

Băsescu: Guvernanţii au confundat bugetul de stat cu cel de campanie. Căderea bursei nu afectează populaţia

Băsescu: Guvernanţii au confundat bugetul de stat cu cel de campanie. Căderea bursei nu afectează populaţia
10 Oct 2008   •   11:08

Cursul euro-leu a crescut, săptămâna trecută, pentru că Guvernul şi Parlamentul au confundat bugetul de stat cu bugetul de campanie, acordând majorări salariale pe care economia românească nu le poate susţine, a declarat preşedintele Traian Băsescu, vineri. Şeful statului a făcut apel la responsabilitate în privinţa negocierilor guvernului cu sindicatele celor patru confederaţii. Potrivit lui Traian Băsescu, leul s-a depreciat şi din cauza declaraţiilor contradictorii ale membrilor guvernului, care au trecut de la triumfalismul succesului economic, la convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Un alt factor determinant în creşterea cursului euro-leu de săptămâna trecută l-au constituit revendicările salariale ale bugetarilor. Sindicatele au anunţat revendicari cu cifre care sunt realiste, spune preşedintele.

"Avem toate şamsele să nu aducem criza la noi acasă", a spus preşedintele, precizând că aleşii trebuie să fie prudenţi şi responsabili. "La noi, criza afectează bursa, deci 5% din economie. Prin gesturile noastre, nu trebuie să declanşăm o reacţie emoţională a oamenilor care au bani în bănci", a declarat şeful statului.

Preşedintele calmează spiritele şi spune să sistemul bancar este unul solid, graţie politicii duse de BNR. "Toate băncile din România sunt într-o stare bună", a spus şeful statului. Făcând apel al responsabilitate, Traian Băsescu îi acuză de lăcomie şi nesimţire pe cei care îşi alocă salarii de 50.000 de euro pe lună, de la bugetul de stat, în condiţiile crizei financiare.
COMUNICATUL DE PRESĂ AL DECLARAŢIEI DE PRESĂ SUSŢINUTE DE TRAIAN BĂSESCU (pdf)
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: curs valutar
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close