Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu – prim-ministru, intoxicare sau strategie?

Traian Băsescu – prim-ministru, intoxicare sau strategie?

Traian Băsescu – prim-ministru, intoxicare sau strategie?
Sursa foto: Foto: Facebook / Traian Băsescu
22 Iul 2016   •   18:42

Traian Băsescu pare să fie din ce în ce mai prezent în peisajul politici românesc, după ce partidul pe care îl păstorește a anunțat că va prelua UNPR. Există zvonuri legate de discuții și cu liberalii, dar și despre cum Băsescu ar putea ajunge premier. Informații sau intoxicări?

Subiectul a fost dezbătut în ediția de vineri a emisiunii La Ordinea Zilei, realizată de Dana Grecu și Radu Tudor.

Sociologul Marius Pieleanu a explicat că există șanse ca Băsescu să fie luat în calcul pentru o astfel de funcție, dar probabil sunt extrem de mici. În schimb, Pieleanu a explicat că partidul lui Băsescu cel mai probabil va intra în Parlament.

"Traian Băsescu își dorește 20%, a și anunțat asta, element ce l-ar putea proiecta într-o posibilă propunere de premier. Dar este puțin probabil să atingă acest nivel. În schimb, poate face o asociere cu liberalii. Altfel, da, PMP intră în Parlament, dacă ne raportăm la momentul prezent, cifrele asta arată. Nu sunt probleme. Astăzi are 5-6%, dar probabil va mai crește. Depinde ce urmează să se întâmple cu USR. Dar la nivel de așteptare colectivă, este și ea în pragul celor cinci procente necesare intrării în Parlament și pe o creștere importantă pe orașele mari din țară."

În context, senatorul liberal Ion Popa a explicat că PNL ar putea lua în considerare o alianță cu PMP, în condițiile în care PMP ar intra în Parlament, dar e evitat să dea un răspuns clar.

"Nu știu dacă vom face alianță cu PMP, dar nu vom face alianță cu PSD. Nu avem certitudinea că PMP va intra în Parlament. Trebuie să vedem dacă intră în Parlament. Nu facem alianță cu un partid care nu intră în Parlament. Dacă intră în Parlament, este o altă discuție."

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close