Antena 3 CNN Politică Băsescu: România are două obligaţii - spaţiul Schengen şi zona euro

Băsescu: România are două obligaţii - spaţiul Schengen şi zona euro

Băsescu: România are două obligaţii - spaţiul Schengen şi zona euro
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    16 Noi 2011   •   14:46

Ţara noastră are de dus la bun sfârşit un tratat de aderare, unde sunt prevăzute două obligaţii - criteriul de a deveni spaţiu Schengen şi să-şi îndeplinească cerinţele pentru zona euro, a declarat preşedintele Traian Băsescu, miercuri, la postul public de radio.

"România are un tratat de aderare, unde sunt prevăzute două obligaţii: să îndeplinească criteriile de a deveni stat membru Schengen - şi asta am făcut - şi, o a doua obligaţie, să îndeplinească criteriile pentru intrarea în zona euro", a spus şeful statului, la RRA.

Traian Băsescu a continuat spunând că această criză economică ne-a arătat că nu este suficient să îndeplinim criteriile de la Maastricht, legate de nivelul bugetar.

"Eu am tras concluzia că nu sunt suficiente criteriile de la Maastricht. Poţi să le îndeplineşti şi dacă nu ai o economie performantă, intrarea în zona euro e o eroare care va produce probleme şi economice, şi zonei euro. Şi, atunci, în loc să ne limităm la aceste criterii, am stabilit şi nişte programe de creştere a economiei României, vizând zona energetică, transporturile, sănătatea", a precizat preşedintele Băsescu.

×
Subiecte în articol: România aderare spatiul Schengen zona euro
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close