Antena 3 CNN Politică Băsescu vrea poliţişti ca în Vestul Sălbatic: ?Să pună mai repede mâna pe arme?

Băsescu vrea poliţişti ca în Vestul Sălbatic: ?Să pună mai repede mâna pe arme?

Băsescu vrea poliţişti ca în Vestul Sălbatic: ?Să pună mai repede mâna pe arme?
Sursa foto: Traian Bãsescu
25 Sep 2009   •   11:36

Preşedintele Traian Băsescu ar vrea poliţişti mai înfipţi în câmpul muncii care să pună mâna mai repede pe arme atunci cânnd vine vorba de lupra împotriva infractorilor. Aflat astăzi, la depunerea jurământului absolvenţilor Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", şeful statului le-a reproşat reprezentanţilor acestei forţe de ordine că ar trebui să dea dovadă de mai multă promptidudine în combaterea infracţiunilor.

"Să pună mai repede mâna pe arme", a replicat preşedintele Băsescu, întrebat de presă cum apreciază activitatea poliţiei.

Ministrul administraţiei şi internelor, social-democratul Dan Nica a reacţionat, recunoscând că poliţiştii ezită să folosească arma din dotare din cauza unor probleme de procedură, însă înţelege punctul de vedere al preşedintelui Traian Băsescu, întrucât şi el avea aceeaşi impresie până să preia MAI şi să cunoască situaţia reală din teren.

Nica a explicat că poliţistul care trage după un infractor este băgat ulterior în cercetare, procedură care de multe ori se încheie şi după şase luni. În tot acest timp, poliţistul este pus la dispoziţia unităţii din care face parte şi pierde la salariu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: politisti Dan Nica MAI arma infractori
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close