Antena 3 CNN Politică Băutorii de cafea cu salarii mari din ministere, pe fărăşul concedierilor guvernamentale

Băutorii de cafea cu salarii mari din ministere, pe fărăşul concedierilor guvernamentale

Băutorii de cafea cu salarii mari din ministere, pe fărăşul concedierilor guvernamentale
Sursa foto: Dan Nica
26 Ian 2009   •   12:24

Vicepremierul Dan Nica a declarat luni, că vor fi date afară din instituţiile guvernamentale centrale aproximativ 2.000 de persoane care nu fac nimic altceva decât să bea cafea la locul de muncă şi au salarii foarte mari.
?Este vorba de personalul excedentar, care a fost angajat fără niciun fel de motivaţie economică şi care a dus la dublarea sau triplarea cifrei din aparatul ministerelor, au salarii foarte mari şi nu-şi justifică activitatea în niciun fel. Cei care au ca unică ocupaţie să bea cafeaua, vor pleca acasă, cei care au performanţe vor fi păstraţi. Aproximativ 2.000 de persoane vor fi date afară de la locul de muncă. Joi vom avea cifra exactă a persoanelor care au fost angajate în plus în administraţiile publice", a precizat Dan Nica.
Vicepremierul a precizat că o altă măsură va afecta personalul care se ocupă de absorbţia fondurilor comunitare. Acesştia vor fi plătiţi în funcţie de performanţele obţinute în domeniu.
"Am avut o discuţie foarte serioasă despre absorbţia fondurilor europene. Tot personalul administraţiei româneşti care este implicat direct în absorbţia fondurilor europene va fi salarizat în funcţie de performanţele individuale. Până acum, au avut un grad de absorbţie zero în 2007, zero şi 2008 şi au primit şi salariile şi sporurile de 75%. Dorim ca acest lucru să nu se mai întâmple", a explicat Dan Nica.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dan Nica ministere cafea fonduri europene
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close