Antena 3 CNN Politică Boc: Am cerut "rapoarte exprese" de la instituţiile abilitate în cazul Vanghelie-DGIPI

Boc: Am cerut "rapoarte exprese" de la instituţiile abilitate în cazul Vanghelie-DGIPI

Boc: Am cerut "rapoarte exprese" de la instituţiile abilitate în cazul Vanghelie-DGIPI
Sursa foto: Emil Boc
08 Sep 2009   •   10:48

PDL nu este dispus să treacă peste pilejul de a ataca PSD şi pe deţinătorul cheilor organizării alegerilor prezidenţiale, ministrul Internelor, Dan Nica. Pe fondul recentelor declaraţii făcute de preşedintele social-democrat al filialei Bucureşti, Marian Vanghelie, referitoare la posibila implicare a serviciului de informaţii al MAI în campania pentru prezidenţiale, liderul PDL, premierul Emil Boc, a anunţat luni seară că a cerut "rapoarte exprese" de la instituţiile autorizate, arătând că este grav dacă serviciile structurale ale statului se implică în "bucătării politice interne"
"Declaraţiile făcute astăzi (luni-n.r.) sunt foarte grave. Nu o să spun mai multe lucruri în acest moment decât doar că am cerut rapoarte exprese de la cei abilitaţi şi autorizaţi cu privire la ceea ce s-a declarat astăzi. dacă am un lucru la care ţin foarte mult şi la care am ţinut şi înainte de a fi prim-ministru şi ţin şi acum şi voi ţine şi cât voi fi în viaţa publică sau voi fi cadru prezidenţial, va fi acel princpiu de a nu folosi instituţiile statului în interes personal sau politic sau de partid în maniera în care am auzit astăzi câteva afirmaţii", a afirmat Boc, la postul B1 TV.
El a apreciat că aceste declaraţii sunt grave din perspectiva implicării statului, prin servicii structurale, mai ales de tipul celui de la Ministerul de Interne, "în bucătării politice interne".
Boc a precizat că nu a discutat această probelemă cu omologul său social-democrat , Mircea Geoană, el abordând problema doar cu ministrul de Interne.
"Eu discut instituţional cu ministrul de Interne şi cu cine trebuie, pentru a mă asigura şi pentru a-i asigura pe români că în această ţară instituţiile statului trebuie să-şi facă datoria în interes general şi nu în interse personal sau de grup. Eu cred că, într-o democraţie, nimic nu este mai periculos decât utilizarea tehnicilor specifice vechiului regim, tehnicile securiste în urmărirea cetăţenilor sau chiar a oamenilor politici. Acest lucru este foarte grav şi reprezintă în fapt un atentat la fundamentul democraţiei şi al statului de drept", a susţinut Boc.
Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie declara sâmbătă, la şcoala de vară a partidului, că datele despre fratele lui Traian Băsescu au fost furnizate de SRI, nu de "Doi şi un sfert", el acuzând că "s-a dorit" să se puna mâna pe arhiva "Doi şi un sfert", unde e vorba de "fetiţa EBA", care "se încinge din când în când".
Ulterior, luni Vanghelie a revenit asupra afirmaţiilor sale, susţinând că la DGIPI nu ar mai exista date despre Traian Băsescu, exceptând "o bucăţică" cu Omar Hayssam, din care şeful statului "poate să aibă o problemă".
Reacţia PDL a fot previzibilă. Liderii din teritoriu i-au cerut lui Boc în cadrul BPN-ului să îi ceară explicaţii ministrului Dan Nica despre probleme din interiorul MAI, fiind luată în calcul şi audierea acestuia la nivelul Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close