Antena 3 Politică Boc: Am cerut "rapoarte exprese" de la instituţiile abilitate în cazul Vanghelie-DGIPI

Boc: Am cerut "rapoarte exprese" de la instituţiile abilitate în cazul Vanghelie-DGIPI

08 Sep 2009   •   10:48
Boc: Am cerut "rapoarte exprese" de la instituţiile abilitate în cazul Vanghelie-DGIPI
Sursa foto: Emil Boc

PDL nu este dispus să treacă peste pilejul de a ataca PSD şi pe deţinătorul cheilor organizării alegerilor prezidenţiale, ministrul Internelor, Dan Nica. Pe fondul recentelor declaraţii făcute de preşedintele social-democrat al filialei Bucureşti, Marian Vanghelie, referitoare la posibila implicare a serviciului de informaţii al MAI în campania pentru prezidenţiale, liderul PDL, premierul Emil Boc, a anunţat luni seară că a cerut "rapoarte exprese" de la instituţiile autorizate, arătând că este grav dacă serviciile structurale ale statului se implică în "bucătării politice interne"
"Declaraţiile făcute astăzi (luni-n.r.) sunt foarte grave. Nu o să spun mai multe lucruri în acest moment decât doar că am cerut rapoarte exprese de la cei abilitaţi şi autorizaţi cu privire la ceea ce s-a declarat astăzi. dacă am un lucru la care ţin foarte mult şi la care am ţinut şi înainte de a fi prim-ministru şi ţin şi acum şi voi ţine şi cât voi fi în viaţa publică sau voi fi cadru prezidenţial, va fi acel princpiu de a nu folosi instituţiile statului în interes personal sau politic sau de partid în maniera în care am auzit astăzi câteva afirmaţii", a afirmat Boc, la postul B1 TV.
El a apreciat că aceste declaraţii sunt grave din perspectiva implicării statului, prin servicii structurale, mai ales de tipul celui de la Ministerul de Interne, "în bucătării politice interne".
Boc a precizat că nu a discutat această probelemă cu omologul său social-democrat , Mircea Geoană, el abordând problema doar cu ministrul de Interne.
"Eu discut instituţional cu ministrul de Interne şi cu cine trebuie, pentru a mă asigura şi pentru a-i asigura pe români că în această ţară instituţiile statului trebuie să-şi facă datoria în interes general şi nu în interse personal sau de grup. Eu cred că, într-o democraţie, nimic nu este mai periculos decât utilizarea tehnicilor specifice vechiului regim, tehnicile securiste în urmărirea cetăţenilor sau chiar a oamenilor politici. Acest lucru este foarte grav şi reprezintă în fapt un atentat la fundamentul democraţiei şi al statului de drept", a susţinut Boc.
Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie declara sâmbătă, la şcoala de vară a partidului, că datele despre fratele lui Traian Băsescu au fost furnizate de SRI, nu de "Doi şi un sfert", el acuzând că "s-a dorit" să se puna mâna pe arhiva "Doi şi un sfert", unde e vorba de "fetiţa EBA", care "se încinge din când în când".
Ulterior, luni Vanghelie a revenit asupra afirmaţiilor sale, susţinând că la DGIPI nu ar mai exista date despre Traian Băsescu, exceptând "o bucăţică" cu Omar Hayssam, din care şeful statului "poate să aibă o problemă".
Reacţia PDL a fot previzibilă. Liderii din teritoriu i-au cerut lui Boc în cadrul BPN-ului să îi ceară explicaţii ministrului Dan Nica despre probleme din interiorul MAI, fiind luată în calcul şi audierea acestuia la nivelul Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close