Antena 3 CNN Politică Boc: Iliescu a creat un stat limitat, Ponta fuge de revizuirea Constituţiei, Antonescu să demisioneze

Boc: Iliescu a creat un stat limitat, Ponta fuge de revizuirea Constituţiei, Antonescu să demisioneze

Boc: Iliescu a creat un stat limitat, Ponta fuge de revizuirea Constituţiei, Antonescu să demisioneze
Sursa foto: Foto: Intact Images
04 Iun 2011   •   13:23

Preşedintele PDL Emil Boc a le-a spus, sâmbătă, tinerilor PDL că Ion Iliescu a creat un stat limitat şi că guvernarea PDL încearcă să "demanteleze" statul creat de Ion Iliescu şi de PSD, informează Mediafax.

În plus, Boc a mai spus că liderii USL Crin Antonescu şi Victor Ponta "fug tot mai mult" de revizuirea Constituţie
   
Boc a vorbit la Convenţia Naţională a organizaţiei de tineret, criticându-i pe liderii USL Crin Antonescu şi Victor Ponta pentru faptul că nu doresc revizuirea Constituţiei şi a spus că Antonescu trebuie să-şi dea demisia.
   
El a spus că tinerii democrat-liberali au şansa de a schimba definitiv a modului de a face politică, arătând că aceia care  au făcut politică în comunism au rămas cu "sechele", dând ca exemplu "statul lui Ion Iliescu".
   
"Personal, am tot respectul pentru Ion Iliescu, dar faţă de modul de gândire şi creare a statului nu. A creat un stat limitat. (...) Guvernarea noastră acest lucru încearcă să facă, să demanteleze statul creat de Ion Iliescu şi menţinut de PSD, statul care a făcut din cetăţeni un prizonier al statului", a susţinut preşedintele PDL.
   
Şeful PDL a mai spus că actuala guvernare a avut curajul să atace subiecte pe care nimeni nu le-a atacat, exemplifincând în acest sens pensiile de lux, noua lege a educaţiei, noua legislaţie a muncii, iar acum, revizuirea Constituţiei şi reforma companiilor de stat.
  
Liderii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, nu doresc revizuirea Constituţiei, pentru că "se simt bine în statul pe care Ion Iliescu l-a creat", a declarat Boc.
   
"Crin Antonescu a anunţat că nu recunoaşte rezultatele referendumul din 2009 este o dovadă că acest lider al opoziţiei este repetent la democraţie şi trebuie să-şi dea demisia şi să lase locul altora", a afirmat Emil Boc.
   
El a mai spus că Antonescu şi Ponta se opun şi reducerii numărului de parlamentari, controlului averilor ilicitae, dar şi eliminării imunităţii parlamentare şi sunt  împotriva faptului ca parlamentarii să aibă acelaşi statut cu oamenii de rând.

"De ce? Pentru că sunt oameni care nu au crezut şi nu cred în valorile democraţiei", a adăugat Boc.
   

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close