Antena 3 CNN Politică Premierul Dacian Cioloș, somat să-și angajeze răspunderea pentru alegeri. Surse PNL vorbesc de viitoare mișcări de stradă

Premierul Dacian Cioloș, somat să-și angajeze răspunderea pentru alegeri. Surse PNL vorbesc de viitoare mișcări de stradă

Premierul Dacian Cioloș, somat să-și angajeze răspunderea pentru alegeri. Surse PNL vorbesc de viitoare mișcări de stradă
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    22 Ian 2016   •   17:16
Nervi întinşi în PNL şi mesaje ameninţătoare pentru premierul Cioloş. 
 
Liberalii au răbufnit din cauza refuzului lui Cioloş de a rezolva problema alegerii primarilor din două tururi şi mai mulţi lideri au venit cu mesaje publice către premier în care-i amintesc faptul că Victor Ponta a plecat din cauza protestelor, unde s-a cerut schimbarea modului în care sunt aleşi primarii. 
 
Sunt surse liberale care vorbesc de viitoare mișcări de stradă, în cazul în care prim-ministrul nu își angajează răspunderea pentru alegeri. Este vorba despre Mircea Dolha care a spus că dacă nu se va face această modificare, e posibil să vedem mișcări în stradă ale societății civile.
 
Pe surse, însă, au apărut informaţii că nemulţumirile sunt mult mai mari şi sunt legate de relaţia foarte bună pe care Cioloş ar avea-o cu vicepremierul Vasile Dîncu. 
 
Cioloş s-ar baza foarte mult pe vicepremier, care i-ar fi întors din drum mai multe decizii care ar fi fost în favoarea liberalilor
 
Informația a fost dezvăluită vineri, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

După Ludovic Orban și Adriana Săftoiu, un alt atac a venit de la Mircea Dolha.


PNL, ASALT DE MESAJE DURE PENTRU CIOLOŞ
 
LUDOVIC ORBAN, prim-vicepreşedinte PNL
 
Înţeleg scrupulele premierului Cioloş legate de adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă de modificare a legii alegerilor locale pentru a introduce alegerea cu o majoritate absolută de 50 plus unu a primarilor. Îi sugerez să reflecteze serios asupra altei posibilităţi care împacă şi capra şi varza. Guvernul Cioloş poate să vină în întâmpirea voinţei cetăţenilor prin adoptarea acestei legi sub forma angajării răspunderii în faţa Parlamentului, satisfăcând astfel una dintre principalele cerinţe ale celor care au ieşit în stradă şi respectând în acelaşi timp şi rigorile constituţionale în sensul în care în cazul asumării răspunderii, dacă cineva nu vrea adoptarea legii, are la dispoziţie instrumentul de a depune o moţiune de cenzură. Cred că este bine şi pentru Guvernul Cioloş să separe apele, să vadă cine-i sunt prietenii adevăraţi, cine-i sunt susţinătorii adevăraţi în Parlament.
Sursa: știripesurse.ro


ADRIANA SĂFTOIU, prim-vicepreşedintele PNL
 
Eu vă cred că vreţi să fiţi independent politic, dar unii încep să se îndoiască şi spun că tocmai de aceea refuzaţi să reparaţi o eroare gravă electorală. Şi aveţi tot dreptul să o faceţi, când politicul ia decizii care restrâng drepturile cetăţenilor, inclusiv pe cele electorale. Acum, că şi Curtea Constituţională v-a explicat că puteţi interveni, eu zic să fiţi un veritabil tehnocrat. E de înţeles că vin partidele mari şi vă spun că, dacă nu staţi cuminte pe înaltul fotoliu, vă iau fotoliul, deci nu trenuie să vă atingeţi de legea care le bagă alegerile în buzunar. Dar nu se poate să vă lăsaţi intimidat, doar pentru că vă agită moţiuni sau cine ştie ce alte machiavelisme.
Sursa: Comunicat de presă


MIRCEA DOLHA, deputat PNL
 
Vreau să cred, domnule prim-ministru Cioloş că nu doriţi să ajungem în situaţia limită în care vă va convinge - sau chiar obliga - societatea civilă, în diversele ei forme de agregare, de necesitatea stringentă a adoptării acestei măsuri. Una dintre doleanţele exprimate în timpul protestelor de la sfârşitul anului precedent, care au provocat demisia Guvernului Ponta, a fost şi cea privitoare la revenirea la votul în două tururi de scrutin pentru alegerile locale de anul acesta. De altfel, această măsură era înscrisă şi în prima variantă a programului Guvernului dumneavoastră, dar, probabil din cauza presiunilor PSD, a fost scoasă din varianta finală a documentului. Din acest motiv, vă solicit, domnule Cioloş, să emiteţi o Ordonanţă de Urgenţă, în sensul revenirii la alegerea în două tururi a primarilor.
Sursa: Comunicat de presă
 
 
Scandal politic pe tema alegerii primarilor în două tururi. După ce PNL a fost refuzat de premierul Dacian Cioloș, PSD acuză PNL de populism, spunând că cerințele liberalilor sunt neconstituționale.

Lovitură dură primită de PNL din partea lui Dacian Cioloş

Premierul tehnocrat îi transmite Alinei Gorghiu să-l ţină departe de bătălia politică, după ce luni PNL i-a cerut premierul să dea ordonanţă prin care să modifice legea, astfel încât primarii să fie aleşi în două tururi de scrutin şi nu într-unul singur. 

Cioloş le-a răspuns liberalilor că aceasta a fost decizia politică a Parlamentului şi că nu i se pare normal ca Guvernul să intervină printr-o ordonanţă, lăsând PNL la mâna PSD. 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close