Antena 3 CNN Politică Congres extraordinar la PSD. Social-democraţii îşi aleg preşedintele, preşedintele executiv şi secretarul general. A început votul

Congres extraordinar la PSD. Social-democraţii îşi aleg preşedintele, preşedintele executiv şi secretarul general. A început votul

Congres extraordinar la PSD. Social-democraţii îşi aleg preşedintele, preşedintele executiv şi secretarul general. A început votul
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    29 Iun 2019   •   15:50

PSD îşi alege sâmbătă, în congresul extraordinar, la Sala Palatului, primele trei funcţii de conducere a partidului - preşedintele, preşedintele executiv şi secretarul general.

La congres vor fi alegeri într-un singur tur.

Primul clasat câştigă automat competiţia.

UPDATE 15.50 - A început votul la CONGRESUL PSD.

----------------------------

A fost scandal la Congresul PSD. Marian Oprișan a fost fluierat și huiduit.

Cum a reacționat - VIDEO AICI

UPDATEMihai Fifor: „Învăţăm repede, ne întoarcem la oameni, pentru că asta trebuie să facă PSD”

UPDATEEugen Teodorovici: „Ce vrea premierul şi ministrul de Finanţe e putinţă”

„Întotdeauna sprijinul e la Ministerul de Finanţe, pentru că ce vrea fiecare minister e dorinţă, ce vrea premierul şi ministrul de Finanţe e putinţă”, a  spus Eugen Teodorovici, sâmbătă, la Congresul PSD.

UPDATELiviu Pleșoianu, discurs furtunos la Congresul PSD. Ce a spus despre sentinţa de condamnare a lui Liviu Dragnea

CITIȚI ȘI: Congresul PSD: Viorica Dăncilă a promis o „autostradă cap-coadă”

UPDATE - Senatorul PSD Şerban Nicolae: „Aceste alegeri de astăzi nu sunt nişte alegeri obişnuite. Votul pe care îl dau delegaţii la Congres este votul pe care îl daţi pentru fiecare din cei 100 sau 150 de colegi care sunt în ţară şi care nu au venit astăzi alături de noi, dar care simt la fel ca noi.

UPDATE - Ecaterina Andronescu, candidat la funcţia de preşedinte al PSD, a afirmat, în discursul susţinut la congres, că PSD a pierdut alegerile europarlamentare pentru că nu a ştiut să oprească ştirile false.

UPDATE Viorica Dăncilă: „Este momentul nostru să dovedim că suntem echipa cu cele mai bune soluţii”

Dăncilă: „Trebuie să dovedim că am înțeles votul de la referendum. Vom respecta opinia cetățenilor. Guvernul nu va emite nicio ordonanță de urgență în legătură cu funcționarea sistemului judiciar. Orice modificare legislativă în privința funcționării sistemului judiciar trebuie să se facă printr-o dezbatere transparentă, prin consultarea amplă a organizațiilor profesionale din sistemul judiciar și consultarea organismelor internaționale în domeniu”.

UPDATE - Tăriceanu, mesaj exploziv la Congresul PSD

UPDATECodrin Ştefănescu: „Cred că vor fi surprize la acest congres”

UPDATE -  Viorica Dăncilă, înaintea Congresului PSD: „Este important să dăm dovadă de democraţie în partid”

UPDATE - Răsturnare de situație înaintea Congresului PSD. Eugen Teodorovici, decizie de ultimă oră

UPDATE - Eugen Teodorovici revine în cursa pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, a anunţat deputatul Cătălin Rădulescu, la sosirea la congresul partidului.

El a spus că îi susţine pe Viorica Dăncilă, Eugen Teodorovici şi Codrin Ştefănescu pentru conducerea PSD. 

----------------------------

Social-democraţii se reunesc sâmbătă în congres extraordinar, pentru a-şi alege preşedintele, preşedintele executiv şi secretarul general al partidului.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a validat vineri candidaturile la funcţiile de conducere ale partidului, a stabilit modul de desfăşurare a congresului şi modificările la statut.

„Am stabilit modul de desfăşurare a congresului, modificările pe care le vom face în statut şi am validat candidaturile pe cele trei funcţii care vor fi votate mâine în cadrul congresului”, a precizat preşedintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, la finalul CExN.

Dăncilă a spus că pentru funcţia de preşedinte al PSD sunt înscrise patru persoane, iar toate cele patru candidaturi au fost validate de Comitetul Executiv Naţional. Ea a menţionat că pentru funcţia de preşedinte al PSD au mai fost două candidaturi, dar care nu îndeplinesc condiţiile şi nu au fost supuse votului în CExN.

Cei patru candidaţi pentru funcţia de preşedinte al PSD sunt: Viorica Dăncilă, Ecaterina Andronescu, Şerban Nicolae şi Liviu Pleşoianu. Candidaturile lui Ilie Rotaru şi Cătălin Stochiţă nu au îndeplinit condiţiile de eligibilitate.

La funcţia de preşedinte executiv s-au înscris iniţial patru social-democraţi. Vineri, Eugen Teodorovici şi-a retras candidatura, în cursă rămânând Daniel Suciu, Daniel Florea şi Sorin Bota.

Pentru funcţia de secretar general au rămas în competiţie Mihai Fifor, Codrin Ştefănescu, Gabriel Petrea, Rodica Nassar şi Felix Stroe, după ce Marius Dunca s-a retras.

Potrivit Vioricăi Dăncilă, la congres vor fi alegeri într-un singur tur.

Congresul extraordinar al PSD are loc la Sala Palatului şi începe la ora 11.00.

×
Subiecte în articol: congres psd Congres PSD
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close