Antena 3 CNN Politică Crin Antonescu, despre KOABITARE: Un ministru al Justiţiei din partea PNL va putea RETRAGE propunerea făcută de Ponta

Crin Antonescu, despre KOABITARE: Un ministru al Justiţiei din partea PNL va putea RETRAGE propunerea făcută de Ponta

Crin Antonescu, despre KOABITARE: Un ministru al Justiţiei din partea PNL va putea RETRAGE propunerea făcută de Ponta
de O.P.    |    03 Apr 2013   •   13:11
Numirea Laurei Codruţa Koveşi la DNA, de către premierul Victor Ponta nu a rămas fără ecou în scena politică. Liderul PNL, Crin Antonescu anunţase în cursul emisiunii "Punctul de Întâlnire", cu Radu Tudor, că dacă acest lucru s-ar întâmpla, ar putea exista o posibilă destrămare a USL.

Reacţia lui Mircea Badea la aflarea anunţului făcut de Ponta: "Supeeerb! Ponta s-a sucit! Din nou!!!"

În cursul conferinţei de presă ţinută de Crin Antonescu, liderul liberalilor a declarat următoarele:

- "în chestiunea propunerilor pe care Victor Ponta le-a făcut către preşedintele României, noi ne-am precizat punctul de vedere: NU suntem parte şi NU suntem de acord cu o înţelegere politică făcută cu Traian Băsescu. NU suntem de acord cu propunerea Laura Codruţei Kovesi"

- "această decizie luată de primul ministru este o premieră în istoria USL-ului: nu ne-am consultat asupra ei, ci ne-a fost comunicată"

- "iniţial, ne-am angajat ca majoritate parlamentară, ca Guvern să luăm acele decizii care să elibereze Justiţia, Parchetele de sub mâna lui Traian Băsescu"

- "Doamnei Mona Pivniceru nu i-am cerut decât să facă propuneri cu oameni pregătiţi, calificaţi şi independent din punct de vedere politic. Nu putem accepta, nu putem fi parte unui troc politic în care preşedintele impune din nou un om al său"

- "Dupa evoluţiile din ultimele zile vedem doua aliniamente - varianta mai lungă, care ar fi urmat să dureze şase luni şi pe cealaltă parte, avem o înţelegere politică între Ponta şi preşedintele ţării, Traian Băsescu"

- "NU suntem parte la acest compromis, pentru că NU este o decizie pentru România".



- "Voi continua să îl susţin pe Victor Ponta pentru a ne ţine promisiunea faţă de alegătorii noştri."

- "Preşedintele României este decis de către toţi cetăţenii acestei ţări, voi candida la preşedinţie, dar candidez pentru România şi pentru cetăţenii ei, nu pentru un partid şi pentru o persoană"

- "partidul pe care îl conduc este în continuare dispus să-şi asume responsabilitatea Ministerului Justiţiei"

- "Nu sunt nici eu, nici PNL-ul, dispus la compromisuri în faţa românilor!"

- "Există toate şansele ca USL-ul să meargă mai departe".

- "Putem să ducem această ţară înainte, putem elibera Justiţia, dar numai fără Traian Băsescu!"

- "Numirea Codruţei Kovesi este un COMPROMIS, Victor Ponta crede că este un compromis pentru România"

- "USL înseamnă un angajament făcut între noi şi o mare parte din România"

- Antonescu a fost întrebat dacă un eventual ministru al Justiţiei din partea PNL va putea retrage propunerile făcute de Victor Ponta. "Eu cred că da, dar rămâne de văzut, despre aceste propuneri noi ştim deocamdată că sunt propuneri şi pe mine sigur că mă interesează finalul procesului, dar deocamdată eu am vorbit despre propuneri. Eu nu am a-i reproşa domnului Băsescu că vrea să ţină Justiţia pe cât poate în continuare sub control politic, nu o să mă supăr pe domnul Băsescu că o să semneze eventual propunerea cu doamna Kovesi, asta ştim.

Eu am treabă în chestiunea asta cu partenerul meu şi cu ceea ce mă angajează, indiferent ce părere am, şi pe mine, şi PNL, tot USL. Oamenii, pe bună dreptate, nu stau să distingă cine ce părere a avut, oamenii ştiu aşa: ?Când v-am dat votul, eraţi împreună şi împreună aţi spus că veţi face A, B, C, D?. În momentul în care faci minus A, minus B, eu alegător e normal să te pun să decontezi pe ăla care ai venit să ceri votul, adică pe voi doi, pe voi, aceste partide, pe voi, această alianţă", a răspuns Antonescu.







×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close