
Mesajul lui Cristian Terheș pentru alegători
09 Apr„Am decis să candidez deoarece îmi doresc o ROmânie puternică, sigură și prosperă. În momentul în care un președinte își începe mandatul depune un jurământ. Jur să îmi dăruiesc toată puterea și priceperea pentru propășirea spirituală și materială a poporului român. Președintele jură să apere independența, suveranitatea și integralitatea teritorială a României. Un președinte trebuie să se ocupe de bunătarea propriului popor, dar și de soarta statului. Am dovedit că am puterea, curajul, determinarea și știința de a lupta pentru această țară. Am arătat ce înseamnă să fii adevărat suveranist, atunci când toți sunt împotriva ta să stai drept. Toată viața am stat drept pentru că am fost încredințat de un cuvânt din Evanghelie: încingeți mijlocul vostru cu adevărul ca să stați drept. Societatea românească are nevoie azi de adevăr, deoarece doar adevărul ne va face liberi. Adevărul cu ceea ce s-a întâmplat în pandemie, că nimeni nu mai vorbește, milioane de români suferă de efecte adverse după ce au fost constrânși să se vaccineze, ce s-a întâmplat inclusiv la aceste alegeri. Societatea românească după 35 de ani de tranziție are nevoie de adevăr și dreptate, cu gândul acesta candidezi. Țineți minte trei cuvinte: Cristian Terheș președinte!”
Mihai Gâdea: Eu vă zic un cuvânt, dumneavoastră spuneți un cuvânt. România...
Cristian Terheș: Totul
Mihai Gâdea: Europa
Cristian Terheș: Casa noastră
Mihai Gâdea: SUA
Cristian Terheș: Diaspora
Mihai Gâdea: Donald Trump
Cristian Terheș: Putere
Mihai Gâdea: Vladimir Putin
Cristian Terheș: Război
Mihai Gâdea: Xi Jinping
Cristian Terheș: Înțelept
Mihai Gâdea: George Simion
Cristian Terheș: Viclean și trădător
Mihai Gâdea: Crin Antonescu
Cristian Terheș: Adormit
Mihai Gâdea: Nicușor Dan
Cristian Terheș: Papagal
Mihai Gâdea: Elena Lasconi
Cristian Terheș: Om de sistem
Mihai Gâdea: Călin Georgescu
Cristian Terheș: Povestitor
Mihai Gâdea: Diana Șoșoacă
Cristian Terheș: Aș zice un bun român, dar bunătatea pe care o are în suflet nu și-o manifestă întotdeauna în cel mai bun mod
Mihai Gâdea: Cris Terheș
Cristian Terheș: Credincios națiunii române
Îl schimbă Cristian Terheș pe Marcel Ciolacu dacă ajunge premier?
09 AprRobert Kiss: Dacă veți fi președinte îl veți schimba pe Marcel Ciolacu?
Cristian Terheș: Nici nu trebuie să îl schimb, eu zic că pleacă el.
Cristian Terheș: Prezența militară americană și franceză în România e importantă, îți dă spate, dar ce facem cu soldații noștri?
08 AprSabina Preda: Știrea zilei a fost informația dată de NBC News cum că ar putea fi retrase trupele americane din Europa de Est, cât de gravă e această decizie și cum poate fi oprită?
Cristian Terheș: Trump ca președinte al SUA ia deciziile pe care le consideră cele mai benefice pentru SUA. E important să ai o discuție cu Donald Trump și să explici de ce e important ca trupele să rămână aici. Dar mai punctez un lucru: prezența militară americană și franceză în România e importantă, îți dă spate, dar ce facem cu segmentul de Apărare. Noi avem proprii militari, au solde de mizerie. Am întâlnit șoferi de taxi militari. Trebuie investiții în tot sectorul de Apărare.
Cristian Terheș e convins că Donald Trump îi va răspunde la telefon
08 AprSergiu Cora: Președintele României Cristian Terheș cum ar debloca programul Visa Waiver pentru România?
Cristian Terheș: După ce sunt ales pun mâna pe telefon și îl sun pe Donald Trump.
Sergiu Cora: Răspunde?
Cristian Terheș: Eu zic că da, mai ales dacă știe că la conducerea României a fost ales un român care are și cetățenie americană. Ușile care ți se deschid având și cetățenie americană cel puțin pe relația cu America, o persoană care nu are cetățenie le deschide mai greu. Relația cu Administrația Trump trebuie să fie o relație bazată pe respect și pe decizii hotărâte. Noi de ani de zile când sunăm noi întrebăm ce vreți să facem? De data asta când îl sun pe Trump îi spun vreau să mă ajuți cu cutare lucru și eu sunt partenerul tău să fac cutare lucru. România nu are această abordare, pentru că nu înțelege cum operează un om de afaceri ca Donald Trump.
Cristian Terheș: A fost o încercare sistematică de a muta voturi fizic de la Ludovic Orban la Elena Lasconi.
08 AprBerta Popescu: Cine jonglează cu voturile românilor? De fiecare dată au fost acuzații că sunt băgați în cursă anumiți candidați și scoși unii candidați pentru a se juca cu aceste voturi, inclusiv la adresa dumneavoastră s-au făcut astfel de acuzații.
Cristian Terheș: Data trecută a fost jocuri politice. Ludovic Orban s-a retras în favoarea Elenei Lasconi, au existat înțelegeri în spate care sunt deja de notoritate, ca PSD să susțină candidatul AUR, ca să intre cu Ciolacu în turul doi, care era singura situație în care Ciolacu ajungea președinte. Au fost voturi și campanii electorale susținute de PNL pentru Călin Georgescu, ca să scadă George Simion. A fost o încercare sistematică de a muta voturi fizic de la Ludovic Orban la Elena Lasconi. Eu am venit în campanie și am spus sunt ceea ce sunt, nu am făcut niciun deal cu nimeni. Ați spus că am avut 95.000 de voturi. Da, așa e, dar am avut cea mai eficientă campanie. Costul pe vot, dacă vă uitați la cheltuielile din surse proprii, a fost un leu și ceva pe vot. Eu nu am banii PSD și PNL; care a cheltuit 30 de mii de lei pe vot. Puteau să îi dea la săraci. Eu am venit cu banii mei.
Berta Popescu: V-a cerut cineva să vă retrageți? Ați avut vreo negociere cu Călin Georgescu în ultima perioadă?
Cristian Terheș: Nu mi-a cerut nimeni să mă retrag și nu am să mă retrag. N-am intrat în această cursă să mă retrag. Cu Călin Georgescu în afară de dezbatere din turul 1 nu m-am mai întâlnit de atunci. După primul tur i-am trimis un mesaj, mi-a spus că îmi mulțumește, i-am comunicat că vreau să avem o discuție dacă e dispus să mă susțină, întâlnirea nu a mai avut loc.
Cristian Terheș: Elena Lasconi de la 17% are 3% în toate sondajele
08 Apr„Când a ieșit Marcel Ciolacu și a spus că el a solicitat oprirea renumărării ți se aprind niște becuri. Când stai azi și te uiți în sondaje și vezi că Elena Lasconi, care a intrat în turul doi, cu 17% are azi 3% eu mă întreb ce s-a întâmplat în aceste patru luni că un candidat pierde 14% din voturi? Dacă cineva poate să mute 14% de voturi de la un candidat la Nicușor Dan, care azi dacă mergeți în București e praf și pulbere, că-l votează bucureștenii ca să scape de el, evident că mă întreb și eu ce se întâmplă? De 30 și ceva de ani lumea spune se fraudează alegerile, așa e. Și ăia s-au îngrozit. A fost dezbatere în Parlament. Pe lângă cele 27 de mii de conturi au fost sute de mii de conturi care au fost închise, care spamau”
Cristian Terheș: Cred că cineva ar trebui să se uite la acea rețea operată din Turcia în favoarea partidului AUR,
08 AprOana Zamfir: Simțiți nevoia să avertizați populația cu privire la latura coruptă a unor candidați? Și care sunt aceia?
Cristian Terheș: Cred că cineva ar trebui să se uite la acea rețea operată din Turcia în favoarea partidului AUR, ce s-a întâmplat acolo. Călin Georgescu e anchetat, dar beneficiarul principal nu a fost Călin Georgescu, potrivit comunicatului TikTok, a fost partidul AUR.
Cristian Terheș: Nu m-am vaccinat anti-Covid
08 AprMihai Gâdea: Care a fost cea mai mare atrocitate din pandemie?
Cristian Terheș: Constrângerea populației să se vaccineze.
Mihai Gâdea: De ce Joe Biden l-a grațiat pe Fauci?
Cristian Terheș: Exact din cauza asta, pentru că baza celor spune de Fauci, Biden a dat o serie de decrete și acum aflăm că persoanele care s-au vaccinat și au efecte adverse și nimeni nu știe cine plătește pentru daunele respective.
Mihai Gâdea: V-ați vaccinat?
Cristian Terheș: Nu! Nu cu injecțiile acestea anti-Covid. M-am vaccinat când am fost copil. Ca să nu avem discuții că vaccinurile n-ar fi bune.
Cristian Terheș: Cred că o vină majoră în societatea română o au azi pretinșii intelectuali
08 AprMihai Gâdea: Pe ce sunteți cel mai furios din tot ce se întâmplă în România?
Cristian Terheș: Cred că o vină majoră în societatea română o au azi pretinșii intelectuali. Zilele trecute am avut un live pe TikTok de 5 ore și intră un tânăr de 25 de ani din Germania, era trei dimineața, și spune era mai bine pe timpul lui Ceaușescu și zic cum? păi era mai ușor să-ți faci firme. Mi-a sărit somnul. Zic tu unde trăiești? Tu știi că pe timpul comuniștilor oamenii nu aveau firme, nu aveau conceptul e proprietate privată. Avem tineri care aud despre comunism din povești, dacă le mai spune cineva. Eu îi văd și pe internet pe acești pretinști intelectuali care în afară de a critica populația nu vin cu o idee. Azi România ar arăta altfel dacă cineva care a învățat la o universitate de prestigiu ar veni și ar vorbi poporului, să deschidă ochii și mintea poporului. Rolul unui intelectual e să vină să educe și să ridice populația. Toată lumea critică, înjură, scuipă.
Cristian Terheș: Aș vrea să fiu un președinte ca Moise
08 AprMihai Gâdea: Dumneavoastră ați vrea să fiți un președinte ca cine? Mai ca Iliescu, mai ca și Constantinescu, ca Băsescu, ca Iohannis, ca Reagan?
Cristian Terheș: Aș vrea să fiu un președinte ca Moise. Am crescut într-o familie de români de la talpa țării și am știut ce înseamnă să fii persecutat din motive religioase și politice de Securitate. Dar am plecat în afară, așa cum a plecat și Moise și am învățat enorm de mult, am învățat ce înseamnă să îți aperi drepturile, să îți exerciți drepturile. Și Moise primește o chemare să se întoarcă, să scoată poporul din sclavie și să-l ducă în Țara Promisă. Nu vreau să iau asupra mea o misiune mesianică, dar și națiunea română e în aceași situație. Noi avem țara promisă, România, e aici, dar poporul e bejenie, milioane de români sunt plecați și cred că un președinte poate să facă din această țară puternică, sigură și prosperă astfel încât cei plecați să se întoarcă și cei rămași să nu mai plece.
Cristian Terheș spune că Monica Macovei i-a cerut să nu mai atace DNA
08 AprAndreea Sava: E adevărat că ați beneficiat de consultanța Monicăi Macovei pentru procesele pe care le-ați dus împotriva BOR pentru retrocedarea unor biserici sau terenuri care aparțineau Bisericii Catolice, inclusiv Cimitirul Vesel de la Săpânța?
Cristian Terheș: Eu nu m-am consultat cu doamna Monica Macovei pe niciun proces. Eu nu am dat în judecată nicio entitate a BOR. Când vorbim de un abuz care s-a întâmplat în perioada comunistă, statul român are obligația să repare. Pe Monica Macovei am cunoscut-o.
Mihai Gâdea: Și vă pare rău?
Cristian Terheș: În 2016 când eu am început să vorbesc despre abuzurile din justiție mi-a scris. E ultima corespondență pe care o avem. Și mi-a scris: În baza prietenei pe care o avem nu mai ataca DNA. Și i-am răspuns așa cum spunea și filosoful mi-e prieten Platon, dar mai prieten mi-e adevărul.
Cristian Terheș: În 2012 eu nu l-am susținut pe Traian Băsescu, am susținut statul de drept din România
08 Apr„În 2012 eu nu l-am susținut pe Traian Băsescu, am susținut statul de drept din România. Când vorbim despre stat de drept numprul de voturi e finalitatea unui proces care își are rădăcina aici, în această carte sfântă pentru orice stat (Constituția n.red). Eu ce am spus atunci, eu am fost un critica al lui Traian Băsescu, dar ce am spus atunci nu poți în trei zile să decapitezi instituții fundamentale ale statului român, Parlamentul să dea hotărâri și să spui că CCR nu se poate pronunța”.
Cum explică Cristian Terheș că a strâns 200.000 de semnături, dar a fost votat de 95.000 de oameni în alegerile din noiembrie 2024
08 AprAndreea Sava: Ați menționat de condiția de 200.000 de semnături pentru prezidențiale. Dumneavoastră ați candidat a doua oară și la alegerile trecute ați luat 95.000 de voturi. Cum ați reușit să strângeți de două ori câte 200.000 de semnături? Adică 400.000
Cristian Terheș: Dacă ar fi să comparați numărul de voturi cu numărul de semnături poate PNL ar trebui să răspundă cum a strâns 1,7 milioane de semnături pentru Ciucă și el să obțină 800.000 de voturi în ziua votului. Trecând peste chestiunea aceasta să știți că conform legii un cetățean poate semna pentru mai mulți candidați, dar la vot votează doar pentru unul. Nu spun că se fac fraude, o persoană poate semna pentru mai multe persoane și când votează, votează pentru unul. De aceea în ziua votului unii au mai puține voturi decât semnături.
Cristian Terheș: România are cea mai mare taxă pe muncă, degeaba creștem salariile.
08 AprGina Vacariu: Ce politici ați lua de la Donald Trump să le aplicați în România și cu ce premier?
Cristian Terheș: Vorbim de politici conservatoare: reducerea birocrației și scăderea taxelor și impozitelor. România are cea mai mare taxă pe muncă, degeaba creștem salariile.
Gina Vacariu: Un președinte nu poate scădea taxele, vă trebuie un premier. Pe cine ați numi?
Cristian Terheș: În mod cert un premier conservator, care poate implementa politici publice care să aducă prosperitate în România. În urma consultării cu partidele parlamentare voi face o propunere. Dacă vin eu acum să spun, o să îmi spuneți că nu sunt suveranist.
Cum a răspuns Cristian Terheș când a fost întrebat dacă e oportunist politic
08 AprGina Vacariu: Ne atrage atenția parcursul dumneavoastră politic: ați fost pe lista lui Dragnea la europarlamentare, ați câștigat un mandat, apoi pe lista lui Simion, suveranist, ați câștigat și acolo un mandat de europarlamentar, v-am văzut cu doamna Dăncilă, v-am văzut cu doamna Șoșoacă, voiați să descidenți la Minsterul Economiei și să aduceți minerii, vă vedem și poziționat în zona Georgescu, aveți anumite păreri și anti UE, întrebarea este dacă sunteți un oportunist politic, le spuneți oamenii ce vor să audă la momentul oportun?
Cristian Terheș: Am fost consecvent cu ideile și valorile pe care le am. Pentru a seta adevărul în momentul de față, în 2019 am candidat pe listele PSD în urma unui protocol cu PNȚCD și cu PNCR, nu am candidat pe lista lui Simion, a fost o alianță parlamentară, AUR, PNCR și Partidul Republican. Am fost cap de listă, era sigla alianței AUR. Pe numele meu scria PNCR nu AUR.
Gina Vacariu: Deci vă considerați oportunist politic sau nu?
Cristian Terheș: Nu.
Cristian Terheș: Scoaterea Dianei Șoșoacă din cursă a fost un abuz
08 AprMircea Badea: Ce s-ar fi întâmplat dacă în SUA s-ar fi anulat alegerile?
Cristian Terheș: Donald Trump a cerut acest lucru în 2020. El n-a recunoscut alegerile. Aduceți-vă aminte că nici nu l-a primit Biden. Mi-e greu să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat, revolte, proteste, ce a fost și în România.
Mircea Badea: Ce le spuneți celor care spun că nu se duc la vot că nu sunt de acord ca instituțiile, oricare ar fi ele, să aleagă platouașul de candidați din care se poate alege?
Cristian Terheș: Da, asta e o problemă și am atras atenția data trecută că scoaterea Dianei Șoșoacă din cursă a fost un abuz, chiar dacă nu agreez cu ceea ce face sau spune, scoaterea ei de cursă e un abuz. (...) N-ai nevoie de o autoritate care să îți facă o preselecție la candidați. Toate aceste instituții care data trecută fie au fost pasive, fie au fost părtașe la ce s-a întâmplat că nu știm. Instituțiile trebuie să aplice legea., nu violent, nu abrupt și nu la finalul procesului electoral. Dacă Călin Georgescu a încălcat legea BEC și AEP ar fi trebuit să reacționeze la început nu la final. La finalul procesului dacă vii și faci o asemenea acțiune excepționale în situația în care cetățenii nu mai au încredere în procesul electoral, străinii nu mai au încredere. Vă încurajez să mergeți la vot, suntem 11, doi vor intra în turul doi, dacă nu mergeți la vot ceilalți îl vor alege pe cel care ne va fi președinte.
Cristian Terheș: Nu știu dacă poate avea cineva încredere într-un procuror
08 Apr„Nu știu dacă poate avea cineva încredere într-un procuror. Rolul procurorului este să afle adevărul prin procesul penal. Ori eu asta cer, nu trebuie să acționeze procurorul cum spun eu sau alt om politic. El are independență pe dosar. Într-o serie de procurori care au dovedit că sunt profesioniști am încredere, da, în alții, nu”.
Cristian Terheș: George Simion are elemente de suveranist, ce îl strică e caracterul
08 AprCătălina Porumbel: Spuneți-ne într-o singură propoziție de ce George Simion nu e suveranist? De ce Victor Ponta nu e suveranist? De ce Diana Șoșoacă nu e suveranistă, Anamaria Gavrilă. Îi luăm pe rând.
Cristian Terheș: Sunt singurul suveranist, faptele o dovedesc. (...) Prefer să mă focalizez strict pe contracandidați. Domnul Victor Ponta a fost toată viața lui un social-democrat, într-adevăr cât a fost premier a implementat o serie de politici publice de dreapta, conservatoare, scăderi de taxe și impozite, dar are o istorie în PSD, e socialist. În cazul domnului George Simion are elemente de suveranist, ce îl strică e caracterul. Trebuie un caracter tare ca atunci când îți dai cuvântul în fața unui partener să îl duci până la capăt. Și dacă vă uitați în ultimii doi ani, toți oamenii care au fost lângă el fie au fost alungați, fie s-au îndepărtat de el. Ca președinte trebuie să aduni nu să risipești.
Cătălina Porumbel: Claudiu Târziu e mai suveranist ca George Simion?
Cristian Terheș: Claudiu Târziu e un intelectual erudit, europarlamentar, coleg cu mine, din punctul acesta al suveranismului nu am ce să îi reproșezi.
Cătălina Porumbel: Dar Călin Georgescu e suveranist?
Cristian Terheș: Domnul Călin Georgescu, dacă vă uitați la istoricul dânsului, faptul că a fost membru plin al Clubului de la Roma mie mi-a ridicat multe semne de întrebare și i-am spus asta direct, viziunea lui economică pentru România în care dorește să implementeze o viziune economică numită distributism e apropiată de comunism, eu sunt împotrivă. Naționalizarea averrilor, a bunurilor, eu sunt împotrivă. Familia mea a trecut prin astfel de nenorociri. Există însă în planul său o serie de lucruri pe care le împărtășim toți: toți vrem apă ieftină, gratis, un sector energetic care să furnizeze energie ieftină.
Cătălina Porumbel: E suveranist sau nu?
Cristian Terheș: Pe jumătate
Cristian Terheș: Cred în suveranitate, cred în corectitudinea alegerilor
08 AprCătălina Porumbel: Dumneavoastră ați făcut contestația în baza căreia CCR a cerut renumărarea voturilor. Susținătorii lui Călin Georgescu v-au acuzat atunci de trădare, spun că sunteți printre responsabilii anulării alegerilor și că ați primit un ordin pentru contestarea alegerilor. Ați prmit un ordin?
Cristian Terheș: Niciodată nu am primit niciun ordin de la nimeni. Nici nu putea să-mi dea cineva vreun ordin să fac așa ceva. Când am descoperit elemente de fraudă mi-am exercitat un drept pe care doar noi, cei 14 candidați, îl aveam. Eu am mai contestat un lucru, modul cum sunt desemnați candidații pe buletine, prima dată se trag la sorți candidații care fac parte din partide parlamentare, apoi independenții și din partidele neparlamentare. Vi se pare corect? Dacă toți candidații trebuie să aibă 200.000 de semnături, dosarul identic, de ce când se trage la sorți unii candidați sunt mai presus de ceilalți? Cred în suveranitate, cred în corectitudinea alegerilor, asta face un suveranist.
Cristian Terheș: Ce s-a întâmplat la alegerile precedente putea fi evitat dacă instituțiile și-ar fi făcut datoria
08 AprRadu Tudor: Ați văzut raportul TikTok trimis în Parlamentul European în care se vorbește despre cele 27.000 de conturi false, folosite de entități din Federația Rusă în favoarea lui Georgescu și a partidului AUR?
Cristian Terheș: Da.
Radu Tudor: O să vă rog să ne detaliați câteva aspecte suplimentare despre acest raport. Nu vă temeți că aceste operațiuni hibride rusești vor continua și în aceste alegeri prezidențiale în favoarea lui Simion în locul lui Georgescu?
Cristian Terheș: Încep cu răspunsul la ultima parte. Acesta e motivul pentru care avem instituții în statul acesta sau ar trebui să avem pentru că ce s-a întâmplat la alegerile precedente putea fi evitat dacă instituțiile și-ar fi făcut datoria. Toată lumea a văzut ce s-a întâmplat pe internet, nimeni nu a înțeles ce se întâmplă. În acest raport publicat de TikTok asta se arată că au descoperit inițial 4400 de conturi, la care s-au adăugat alte 22.000 care operau din Turcia în favoarea AUR și tangențial sau într-o mai mică măsură în favoarea lui Călin Georgescu. Problema e că el azi e inculpat spunând că el a beneficiat de aceste rețele, dar raportul arată că AUR a beneficiat. (...) Reiterez solicitarea la instituțiile abilitate, nu să intervină la final și să anuleze alegerile doamne ferește, ci să acționeze preventiv și există pârghii.
Cătălina Porumbel: Dumneavoastră cereți Parchetului General să investigheze acea rețea TikTok de conturi false pentru AUR?
Cristian Terheș: Eu nu spun Parchetului General ce să facă.
Cătălina Porumbel: Veți face plângere penală?
Cristian Terheș: Cred că procurorii au motive să extindă dosarul penal. Asupra a ceea ce mă voi focaliza în perioada ce urmează e cu privire la fraudarea voturilor din partea domnului Ludovic Orban în favoarea Elenei Lasconi. Tema n-a fost clarificată, s-a trecut problema sub preș. Nici până azi nu e clar ce s-a întâmplat acolo.
Cristian Terheș: Ni se prezintă azi două opțiuni, ori cu capul plecat în UE, ori să ieșim din UE
08 Apr„Ni se prezintă azi două opțiuni: ori cu capul plecat în UE, ori să ieșim din UE. Fals! Nu vreau niciuna nici alta. Suntem în UE, dar în UE vreau să stau drept!”
Cristian Terheș: Avem azi un partid politic care s-a urcat pe valul suveranist și a trimis oameni cu opt clase în Parlament
08 Apr„Am avut alegeri prezidențiale în urmă cu patru luni de zile. Am fost 14 candidați, am dezbătut, ne-am contrat reciproc, eu am fost de exemplu în câteva dezbateri cu domnul Călin Georgescu. Ce am avut să-i spun doctrinar, cu ce nu sunt de acord, i-am spus în față. Că așa face un bărbat, un om politic, un candidat la prezidențiale. Ne-am strâns mâna înainte de emisiune și după emisiune. Am găsit în planul dânsului lucruri cu care agream, altele...le chestionam să spun.
Dar când s-a terminat turul I și am văzut că peste noapte oameni care îl huleau au devenit dintr-o dată mari suveraniști. De la George Simion....la mulți oameni politici. Noi avem azi un partid politic care s-a urcat pe valul acesta și e azi în Parlament și a trimis oameni aici cu 8 și 10 clase. E normal? Genul acela de persoane pot ei să dea legi bune? Că noi suntem înnebuniți în România că legile sunt proaste! Păi oameni fără educație sunt trimiși aici pe val. Și la mine au venit, citez: urcă-te pe val! Și am spus nu voi face asta!
Aici e problema pe care o văd azi în societate, rar e un om consecvent în viziunea și credința sa. Mă întreabă azi unii de ce mai candidez, păi exact de-asta, ca să arăt că sunt un om vertical.
Considerând istoricul fiecăruia dintre noi am dovedit că sunt singurul suveranist creștin democrat în această competiție electorală. Atunci când toți au tăcut, eu am vorbit, când toți erau cu capul plecat, eu am fost singurul care a intrat în Parlamentul European fără certificat verde, nu vă dați seama ce presiune a fost atunci pe mine.
Un suveranist trebuie să fie dovedit, azi e ușor a spune când e valul. Întrebarea mea pentru ceilalți candidați care spun că sunt suveraniști: când au dovedit și cum vor apăra ei supremației Constituției într-o UE unde ai nevoie de anumite lucruri pentru a-ți promova interesul.”
Cristian Terheș: Îmi doresc o Românie puternică, sigură și prosperă
08 Apr„Decizia pe care am luat-o pentru a candida e pentru că îmi doresc o Românie puternică, sigură și prosperă. Am locuit 17 ani în Statele Unite. Știu ce înseamnă să îți părăsești țara, familia, prietenii și să visezi la momentul la care cunoștiințele și relațiile și experiențele acumulate să le poți aduce acasă și să le pui în slujba propriei națiuni.
Am revenit în România în 2019 și am candidat pentru europarlamentare. În cei șase ani de mandat, înainte de valul acesta în care toți se pretind suveraniști, am fost primul care a vorbit despre importanța respectrăii suveranității naționale, despre importanța promocării interesului României în UE, că poți să susții valorile și principiile fără să faci circ.
Am ales să candidez pentru că această experiență cred că pot să o pun în slujba națiunii. Dacă vă uitați la istoricul contracandidaților mei o să vezi că vă spun ce vreți să auziți pe moment, acum spun că-s suveraniști. Unde au fost în pandemie când drepturile cetățenilor au fost încălcate?”
Cristian Terheș, candidat la alegerile prezidențiale, este invitat, marți, la dezbaterea „Un președinte în fața națiunii”, în direct de la Palatul Parlamentului.
Europarlamentar și reprezentant al PNCR, Cristian Terheș este cunoscut pentru pozițiile sale conservatoare și pentru criticile aduse instituțiilor europene. Terheș își propune să promoveze suveranitatea națională și valorile tradiționale.