Antena 3 CNN Politică Dacian Cioloş, înainte de întâlnirea cu Cîţu şi Hunor: "Le ofer un parteneriat ca să putem forma o majoritate în Parlament"

Dacian Cioloş, înainte de întâlnirea cu Cîţu şi Hunor: "Le ofer un parteneriat ca să putem forma o majoritate în Parlament"

Dacian Cioloş, preşedintele USR, a venit la sediul PNL pentru a discuta cu Florin Cîţu şi Kelemen Hunor despre formarea unei majorități parlamentare: "Ne aflăm într-un moment excepțional, care cere soluții excepționale", spune acesta.

Dacian Cioloş, înainte de întâlnirea cu Cîţu şi Hunor: "Le ofer un parteneriat ca să putem forma o majoritate în Parlament"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    13 Oct 2021   •   17:17

Premierul desemnat Dacian Cioloş a venit la sediul liberalilor pentru a se întâlnii cu cu liderii PNL, UDMR şi minorităților naţionale pentru o primă discuție în vederea formării unei majorități parlamentare.

„Ne aflăm într-un moment excepțional, care cere soluții excepționale. Nu am venit la această întâlnire ca să aflu ce pot să îmi ofere mie partenerii noştri de coaliţie, ci ce sunt ei dispuși să ofere ei României.

Le ofer un parteneriat ca să putem forma o majoritate în Parlament", a spus Dacian Cioloş la intrarea în sediul PNL.

Potrivit surselor Antena 3, liberalii ar urma să anunțe faptul că nu va fi susținut de către PNL un guvern condus de liderul USR Dacian Cioloș și nici că va fi votat în Parlament de senatorii sau deputații liberali un astfel de executiv cu Dacian Cioloș în frunte.

Este o ședință care ar trebuie să dureze destul de puțin, pentru că este o ședință mai mult informală, susțin surse politice.

Dacian Cioloş: "Nu mă consider tras pe sfoară sau instrumentul nimănui. Am primit un mandat, e un mesaj şi pentru PNL"

Dacian Cioloş a precizat că nominalizarea sa ca şi candidat pentru funcţia de premier ar putea fi un mesaj pentru PNL. „Nu mă consider tras pe sfoară, nu mă consider instrumentul nimănui. Obiectivul nostru este să propunem o guvernare, indiferent ce calcule îşi fac unii sau alţii", spune liderul USR.

Noi am spus că vrem să facem un alt fel de politică şi acest alt fel de politică înseamnă să vorbeşti cu oamenii şi să spui direct ceea ce vrei. (...) Eu îmi asum lucrul acesta, ne asumăm, noi ne adresăm şi celor carene-au ales (...) şi care ne-au spus: aşteptăm dacă mergeţi acolo să vă asumaţi decizii, să faceţi reforme", a declarat Dacian Cioloş, marţi seară, la B1 Tv.

„Desemnarea mea este, probabil, un mesaj şi pentru PNL"

„Am primit şi un mandat din partea preşedintelui, preşedintele știm că este un apropiat al PNL-ului, asumat, din mai multe puncte de vedere. Deci eu presupun că dacă preşedintele a făcut această propunere, în calitatea constituțională pe care o are, e probabil un mesaj şi pentru PNL. Acuma vom vedea în ce măsură acest mesaj e primit şi asumat de PNL", a mai spus Dacian Cioloş.

×
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close