Antena 3 CNN Politică Dan Nica, chemat de deputaţii din comisia de apărare pentru explicaţii pe tema desfiinţării DGIPI

Dan Nica, chemat de deputaţii din comisia de apărare pentru explicaţii pe tema desfiinţării DGIPI

Dan Nica, chemat de deputaţii din comisia de apărare pentru explicaţii pe tema desfiinţării DGIPI
Sursa foto: Dan Nica
25 Mar 2009   •   12:13

Ministrul de Interne Dan Nica va fi audiat săptămâna viitoare de Comisia de Apărare a Camerei Deputaţilor, în legătură cu intenţiile acestuia de reorganizare a MAI şi cu situaţia de la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă, al cărei şef a fost recent reţinut de DNA.
Cum ministrul democrat-liberal al Apărării, Mihai Stănişoară a fost audiat de comisie în cazul Ciorogârla la cererea PSD, deputatul PDL , Eugen Bădălan a cerut audierea ministrului social-democrat al Internelor pe motiv că nu înţelege exact motivele reorganizărilor pe care Nica ar dori să le implementeze la nivelul DGIPI şi DNA.
"Ca şi la Ministerul Apărării, am aflat din presă despre reorganizarea Ministerului de Interne, miniştrii nu au venit să ne spună, aşa cum au obligaţia să o facă", a explicat Bădălan.
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, intenţionează să desfiinţeze Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) şi să restructureze "din temelii" Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), potrivit unor surse ministeriale. Nica ar propune ca acest lucru să fie făcut în viitoarea şedinţă a Guvernului printr-o ordonanţă de urgenţă, mai susţin sursele din MAI.
Conform surselor citate, ministrul este total nemulţumit de activitatea DGIPI, a cărei conducere a provocat atâtea bătăi de cap în coaliţie. În prezent, şeful interimar al acestui serviciu de informaţii, Cornel Şerban a fost reţinut de procurorii anticorupţie, fiind acuzat de favorizare a infractorului şi folosirea de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine de foloase.
Ilie Cornel Şerban a fost numit la conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) în 15 martie, decizia de numire a acestuia fiind semnată de premierul Emil Boc în 16 martie.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close