Antena 3 Politică Dan Nica: "Orice derapaj al guvernului privind modul de folosire al banilor europeni va fi taxat dur de Comisia Europeană"

Dan Nica: "Orice derapaj al guvernului privind modul de folosire al banilor europeni va fi taxat dur de Comisia Europeană"

de Redacția Antena 3    |    10 Iun 2021   •   13:13
Dan Nica: "Orice derapaj al guvernului privind modul de folosire al banilor europeni va fi taxat dur de Comisia Europeană"
Sursa foto: Agerpres

Liderul delegației PSD din Parlamentul European, Dan Nica, cere Guvernului Cîțu transparență, responsabilitate și respect pentru cetățeni și pentru viitorul României, în contextul adoptării de către Parlamentul European a unei rezoluții privind evaluarea continuă din partea Comisiei și a Consiliului a Planurilor Naționale de Redresare și Reziliență. 

"Efortul Uniunii Europene a fost acela de a crea un instrument istoric pentru a încuraja coeziunea economică, socială și teritorială și pentru a sprijini statele membre să atenueze impactul pandemiei COVID-19. 

Economiile UE au nevoie de forță și de durabilitate pentru a aborda provocările pe termen lung. Fondurile puse la dispoziție prin Planurile de Reziliență trebuie distribuite în mod echitabil între sectoare, pentru a se asigura un impact cât mai mare asupra creșterii economice. 

Dan Nica: Comisia așteaptă de la noi măsuri de reformă ambițioase

Comisia așteaptă de la noi măsuri de reformă ambițioase, dar mai ales o bună execuție / implementare, aspect esențial pentru utilizarea pe deplin a acestei mari oportunități", a explicat Dan Nica, într-un comunicat remis presei.

De aceea, europarlamentarul PSD solicită Guvernului Cîțu să nu pună România în situația rușinoasă de a risca suspendarea finanțării prin PNRR, pentru că derapajele cu privire la modul de folosire a banilor europeni nu vor fi trecute cu vederea de Comisia Europeană.

"Din păcate, până în acest moment, PNRR a fost conturat ca fiind Planul unor politicieni pentru (re)lansarea în fruntea propriilor partide. Actuala guvernare trebuie să înțeleagă și să accepte că banii UE nu sunt garanția propriilor sinecuri, ci trebuie să reprezinte garanția dezvoltării comunităților din întreaga țară. 

Nica cere Guvernului Cîțu să nu pună România în situația de a risca suspendarea finanțării prin PNRR

Comisia va pune accent pe măsurile din Planurile de Reziliență care sprijină o creștere economică inteligentă și durabilă, îndreptată împotriva sărăciei și a inegalităților, cu IMM-uri puternice și crearea de noi locuri de muncă. 

Planurile de Reziliență au rolul esențial de a pregăti și, mai ales, de a proteja cetățenii de criza economică, prin atenuarea efectului crizei COVID-19", a spus liderul delegației PSD din Parlamentul European.  

Nica cere guvernului să găsească soluții pentru a sprijini IMM-urile, copiii, românii cu pensii și salarii mici

Dan Nica cere Guvernului României să găsească soluții pentru a sprijini IMM-urile, să își îndrepte atenția către copii și tineri, dar mai ales către românii cu pensii și salarii mici, care nu vor face față scumpirilor generate de criza economică provocată de pandemie. 

Europarlamentarul PSD a dat asigurări că social-democrații vor face toate demersurile legale pentru ca niciun abuz să nu fie pus în practică, principalele victime ale unui astfel de demers fiind românii.

"Planul Național de Redresare și Reziliență este un instrument de salvare a economiei și a nivelului de trai al românilor. Instalarea austerității prin intermediul PNRR ar arăta că actuala echipă guvernamentală este încă inertă la nevoile reale ale oamenilor, riscând să risipească banii pentru interese politice și personale. 

Solicit Guvernului să depună toate eforturile pentru ca PNRR să devină un program național, un sprijin real pentru toți cetățenii României", a mai spus Dan Nica. 

×
Subiecte în articol: Dan Nica

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close