Antena 3 CNN Politică Dan Nica, despre fraude: Şi Osama bin Laden dacă ar fi candidat ieşea preşedintele României

Dan Nica, despre fraude: Şi Osama bin Laden dacă ar fi candidat ieşea preşedintele României

Dan Nica, despre fraude: Şi Osama bin Laden dacă ar fi candidat ieşea preşedintele României
Sursa foto: Dan Nica
10 Dec 2009   •   16:38

Volumul mare de voturi falsificate ar fi oferit până şi lui Osama bin Laden posibilitatea de a ieşi preşedintele României dacă ar fi candidat, a declarat joi, vicepreşedintele PSD, Dan Nica, referindu-se la probele înaintate de către reprezentanţii propriului ăsu partid către CCR.
"Dovezile şi probele pe care le-am primit în această perioadă ne arată că a fost vorba de o fraudare masivă. A fost vorba despre o fraudare organizată, sistematică şi coorodonată. Volumul mare de voturi falsificate ne arată că şi Osama Bin Laden, dacă ar fi candidat, ieşea preşedintele Româneii în aceste condiţii", a susţinut Nica.
El a subliniat că este nevoie de o decizie a Curţii Constituţionale bazată pe probele şi dovezile prezentate de PSD, astfel încât să se redea sentimentul de încredere şi demnitate pe care ar trebui să îl aibă cetăţenii care au votat corect.
Nica a mai acuzat că votul celor care şi-au exprimat acest drept în mod corect a fost "profund denaturat" de cei care au încercat să îl falsifice pe orice căi - de la fals la dare de mită, la trecerea morţilor pe listele de vot, la falsificarea proceselor verbale.
În ceea ce priveşte necesitatea unui nou guvern bazat pe o majoritate parlamentară, Nica a apreciat că premierul ar trebui dat de actuala majoritatea formată de PSD, PNL şi UDMR.
?Noi avem o majoritate parlamentară, cu PNL şi UDMR. Credeam că ea este cea care trebuie să dea primul-ministru. Indiferent de ce ar crede preşedintele, Parlamentul este cel care validează, legalizează un guvern? a afirmat Nica

Vicepreşedintele PSD a refuzat însă să comenteze semnalele emise de UDMR faţă de o posibilă coabitare cu PDL la guvernare.

?Această majoritate are dreptul şi moral şi constituţional de a da un primul-ministru, altfel vom avrea pe timp de criză un un premier şi un guvern marionetă? a adăugat Nica. El a explicat că PSD nu a avut încă timp să discute cu PNL despre posibilitatea unui premier liberal, dar a susţinut că Antonescu ar putea fi ?un foarte bun prim-ministru?

Antena3.ro
POL

×
Subiecte în articol: Dan Nica
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close