Antena 3 CNN Politică Dan Nica şi Varujan Vosganian, cercetaţi penal: Sunt acuzaţi de abuz în serviciu

Dan Nica şi Varujan Vosganian, cercetaţi penal: Sunt acuzaţi de abuz în serviciu

Dan Nica şi Varujan Vosganian, cercetaţi penal: Sunt acuzaţi de abuz în serviciu
23 Feb 2011   •   11:50

Fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, şi fostul ministru al Comunicaţiilor, Dan Nica, sunt cercetaţi penal în dosarul Poşta Română. Cei doi sunt acuzaţi de abuz în serviciu. În acelaşi dosar, este cercetat şi omul de afaceri Sorin Creţeanu, suspectat pentru complictate la abuz în serviciu, informează România Liberă.  

Dosarul în care sunt implicaţi cei trei a fost disjuns din cel în care procurorii DNA l-au trimis în judecată, la sfârşitul anului 2010, Tudor Chiuariu. Fostul minstru al Justiţei şi reprezentanţi ai Poştei Române sunt acuzaţi că ar fi prejudiciat statul cu 8,6 milioane de euro prin transferul unui imobil din proprietatea publică a statului către compania privată Imopost Developments SA.

Potrivit România Liberă, Chiuariu şi fostul ministru al Comunicaţiilor, Zsolt Nagy, au emis un act normativ care schimba statutul clădirii, astfel încât aceasta să poată fi preluată de Imopost. Actul normativ a fost emis cu toate că exista un litigiu privind dreptul de proprietate al clădirii.

 
×
Subiecte în articol: Dan Nica Varujan Vosganian Posta Romana
Parteneri
Puhoi de lume la icoana care plânge cu mir, la Buzău
x close