Antena 3 Politică Declarația care răstoarnă toate calculele PSD: „Iohannis poate să îl propună de câte ori dorește pe Orban. Și poate să pice de cinci ori. Asta nu declanșează procedura alegerilor anticipate”

Declarația care răstoarnă toate calculele PSD: „Iohannis poate să îl propună de câte ori dorește pe Orban. Și poate să pice de cinci ori. Asta nu declanșează procedura alegerilor anticipate”

16 Oct 2019   •   13:54
Declarația care răstoarnă toate calculele PSD: „Iohannis poate să îl propună de câte ori dorește pe Orban. Și poate să pice de cinci ori. Asta nu declanșează procedura alegerilor anticipate”
Sursa foto: Foto: Agerpres

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a explicat, la un post de televiziune, în ce condiții poate președintele Klaus Iohannis să ceară dizolvarea Parlamentului, în contextul frământărilor de pe scena politică privind formarea guvernului Orban.

Potrivit lui Zegrean, Iohannis poate să îl propună de câte ori dorește pe Orban, iar acesta să pice în Parlament de cinci ori. „Asta nu declanșează procedura alegerilor anticipate”, a mai spus Augustin Zegrean.

"Președintele poate să facă aceeași propunere și a doua oară, dar, dacă și a doua oară pică aceeași propunere, nu poate trece la dizolvarea Parlamentului. Nu se declanșează procedura de dizolvare a Parlamentului.

Din cum este redactată Constituția, rezultă clar că trebuie să fie o altă propunere, acolo se vorbește de două propuneri succesive. Or, două propuneri succesive nu presupun că este vorba de aceeași persoană. Să fie limpede!

Poate să îl propună de câte ori dorește și poate să pice de 5 ori, dar asta nu declanșează procedura alegerilor anticipate. Ca să ajungem la alegerile anticipate, trebuie să fie două propuneri diferite", a comentat Augustin Zegrean la Realitatea TV.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close