DEZVĂLUIRI din Dosarul Microsoft. Pinalti: Peste 100 de persoane implicate, printre ei şi MINIŞTRI. Voi da toate sumele şi numele

de M.Z.    |    28 Ian 2015   •   15:15
DEZVĂLUIRI din Dosarul Microsoft. Pinalti: Peste 100 de persoane implicate, printre ei şi MINIŞTRI. Voi da toate sumele şi numele Foto: Intact Images

Update 15.20 - În ceea ce priveşte starea sa medicală, doctorii de la clinica unde a fost operat Gheorghe Ştefan, spun că acesta va sta în spital 2-3 nopţi.

Fostul primar de la Piatra Neamţ a fost arestat la sfârşitul lunii octombrie pentru de trafic de influenţă. Un martor din dosarul Microsoft susţine că Gheorghe Ştefan ar fi primit 3 milioane de euro pe durata contractelor IT. 


Update 15.15 - Noi fragmente din declaraţiile date de Gheorghe Ştefan, în exclusivitate pentru Antena 3.

Pinalti: Voi da toate sumele şi numele inculpaţilor
 
Infractorii cu milioane de euro dovediţi care au făcut trafic de influenţă, dare de mită, spălare de bani, evaziune fiscală au rămas cu milioanele de euro în conturile personale sau în firmele pe care le administrează. Am curajul să merg la detectorul de minciuni pentru a-mi dovedi nevinovăţia. 

În următoarea intervenţie a mea voi da toate sumele şi numele inculpaţilor (infractori) care deţin sume de bani colosale care, fiind liberi, construiesc scenarii false. 

Cotizaţia la partid nu este reală. Există legea finanţării partidelor politice prin care persoane fizice şi juridice pot face donaţii legale. Eu cu Gabriel Sandu aşa cum declară şi el nu am discutat niciodată despre contractul Microsoft, dar probabil nemairezistând fizic şi psihic în arest (...) a declarat unele lucruri trunchiate. Nu am discutat niciodată cu Gabriel Sandu despre nicio sumă de bani


Update 12.47Numele lui Dan Andronic, director al ziarului Evenimentul zilei, în Dosarul Microsoft

Update 11.02 - Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, a vorbit în exclusivitate cu jurnaliştii Antena 3 despre dosarul Microsoft. Pinalti spune că în dosarul Microsoft sunt implicaţi miniştri, secretari de stat, dar şi funcţionari publici din ministere - în total, peste 100 de persoane. 
 
Gheorghe Ştefan spune că arestarea sa este o comandă politică. 
 
Pinalti este acum la o clinică unde va fi supus unei intervenţii chirurgicale la colana vertebrală. Gheorghe Ştefan are mai multe probleme de sănătate, care pe perioada arestului s-au agravat, spune avocatul acestuia. Este suspect de cancer şi în arestul Capitalei a suferit şi un infarct.


Gheorghe Ştefan: În dosar sunt implicaţi miniştri
 
Principalele persoane în această afacere sunt Claudiu Florică şi Dinu Pescariu şi alte peste 100 de persoane cu rang de prim-miniştri, miniştri, secretari de stat, funcţionari publici din ministere, de la SGG, parlamentari, oameni de afaceri, avocaţi, care după opinia mea unii sunt nevinovaţi, alţii vinovaţi în proporţii diferite cu un grad de implicare mai mare sau mai mic.

Sunt cercetat pentru afinităţile politice pe care le-am avut, deoarece eu l-am văzut cu ochii mei pe programele tv pe premierul Ponta când a declarat de două ori ca să fie arătat şi Gheorghe Ştefan (Pinalti), pentru că sunt luaţi doar cei de la PSD. Să înţeleg că aceasta este o comandă politică să satisfacă dorinţele prim-ministrului.

Eu nu pot să fac denunţuri numai pe vorbe pentru că am demnitate, iar dacă aş face un denunţ ar trebui documentat cu acte şi înscrisuri, iar caracterul meu nu îmi permite să fac denunţuri mincinoase. Sunt mai presus demnitatea şi onoarea decât suferinţa. Dacă voi face un denunţ va fi împotriva celor care m-au vrut arestat şi numai atunci când voi fi liber pentru a strâge probe.
 
_________________________________________
 
Ştirea iniţială 10.33

Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, a vorbit cu exclusivitate cu Antena 3 despre Dosarul Microsoft. Pinalti spune că s-a trezit la masă, în hotelul lui Dorin Cocoş, cu Dinu Pescariu şi Claudiu Florică, fără să ştie cine sunt.
 
Gheorghe Ştefan spune că nu a discutat niciodată despre Microsoft cu Dorin Cocoş, Gabriel Sandu sau Dumitru Nicolae.
 
El precizează că este acuzat fără să existe vreo dovadă concretă, adică înscrisuri sau înregistrări.
 
Iată, mai jos, o parte din declaraţia dată de Pinalti:
 
 
Gheorghe Ştefan: Sunt nevinovat
 
Implicarea mea în acest dosar este că mă aflam la o masă într-un restaurant la hotelul lui Dorin Cocoş unde se mai aflau şi alte persoane, recunoscându-l pe Dinu Pescariu, dar după aceea mi s-a spus că unul dintre cei care erau la masă era Claudiu Florică. Nu am discutat cu Gabriel Sandu, Cocoş şi Dumitru Nicolae niciodată despre contractul Microsoft. 
 
Mă consider nevinovat deoarece sunt martori denunţători şi protejaţi mincinoşi care mă acuză fără nicio dovadă concretă fără să existe înscrisuri înregistrări audio video sau ambientale. 
 
Nimeni din acest dosar nu spune că am pretins vreo sumă de bani (nici măcar martorii protejaţi, denunţători). Deşi starea mea de sănătate e foarte gravă având dovezi de la spitalul Jilava şi Rahova, culminând cu un preinfarct în arestul IGP când mi-am pierdut cunoştinţa timp de o oră, iar de când mă aflu în stare de arest mi s-au agravat tulburările cardiace, adenomul de prostată, spondiloza lombară şi leucemia limfatică cronică descoperite la analizele făcute în arest

Parteneri
x close