Antena 3 CNN Politică Florin Cîțu îl contrazice pe ministrul Energiei: "Nu se poate să nu plătești factura. Îmi asum rolul de băiat rău"

Florin Cîțu îl contrazice pe ministrul Energiei: "Nu se poate să nu plătești factura. Îmi asum rolul de băiat rău"

Președintele PNL, Florin Cîțu, îl contrazice pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, și afirmă că românii trebuie să plătească facturile la energia electrică. "Sper să vină să corecteze”, a declarat acesta, miercuri.

Florin Cîțu îl contrazice pe ministrul Energiei: "Nu se poate să nu plătești factura. Îmi asum rolul de băiat rău"
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Mia Lungu    |    12 Ian 2022   •   12:55

"Haideți să nu creem probleme, pentru că fără cadru legal, dacă nu plătești factura, vor fi penalități, iar după penalități ți se taie curentul. Nu l-am auzit pe dl. Popescu (Virgil Popescu, ministrul Energiei - n.r.), dar dacă a spus așa ceva, sper să vină să corecteze. Nu se poate să nu plătești factura. Așa ceva nu se poate face”, a spus, la DC News, Florin Cîțu.

El îi îndeamnă pe români să respecte legea și să plătească facturile la energie electrică.

"Să fim foarte atenți că dacă îi îndemnăm pe oameni să nu plătească factura, nu vor mai plăti taxe și e complicat. Eu zic să respectăm legea. Guvernul are datoria să găsească, dacă sunt facturi greșite, iar prin instituțiile statuilui să meargă și să-i sancționeze pe cei care au greșit”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL), a declarat, marți, că românii ar trebui să nu plătească facturile greșite la energie electrică, respectiv pe cele care nu respectă legea plafonării și compensării.

"Evident, dacă vine următoarea factură și aceea nerefăcută, eu cred că până la urmă se poate merge la retragerea licenței acelui furnizor care nu respectă legea, pentru că nu poți să te joci cu nervii oamenilor, nu poți să te joci cu oamenii”, a spus Virgil Popescu.

Cîțu: "Îmi asum rolul de băiat rău. Poate îi supăr pe Nicolae Ciucă și Virgil Popescu, nu mă interesează"

„Eu sunt cel care de fiecare dată atrage atenția că orice măsură care implică bani publici trebuie să vină cu condiționalități. Eu îmi asum acest rol de băiat rău când vine vorba de bani publici, chiar mi-l asum și poate supăr. Poate îl supăr pe ministrul Energiei și pe premier, nu mă interesează. E vorba de bani publici!

Nu poți să dai bani gratuit tuturor. Ei vor cere și vor cere mai mult. Trebuie să pui condiții și de aceea când am găsit măsurile, în 2020 și 2021, pentru companii, România nu a mers pe granturi, România a mers pe garanții. Așa ne asiguram că cei care doresc să ia un împrumut au un plan de a da banii înapoi și atunci știu sigur că vor rămâne în picioare în perioada următoare”, a spus Florin Cîțu, miercuri.

„Pe mine mă interesează ca aceste resurse de la buget să se ducă în zonele în care oamenii știu ce fac, vor să rămână, nu în acele zone unde oamenii iau banii, închid firma și pleacă acasă cu banii. De aceea trebuie să fim foarte atenți!”, a subliniat Florin Cîțu.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu ministrul energiei factura
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close