Antena 3 CNN Politică Gabriela Firea, atac la adresa lui Klaus Iohannis: Avem un preşedinte care pleacă foarte des în concedii

Gabriela Firea, atac la adresa lui Klaus Iohannis: Avem un preşedinte care pleacă foarte des în concedii

Gabriela Firea, atac la adresa lui Klaus Iohannis: Avem un preşedinte care pleacă foarte des în concedii
12 Oct 2019   •   13:31

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat sâmbătă, în cadrul evenimentului de lansare a candidaturii la Preşedinţie a liderului PSD, Viorica Dăncilă, că România are nevoie de un preşedinte "puternic", cu "normă întreagă", fără "concedii prelungite".

"Avem un preşedinte de ţară care vrea să se perpetueze în această funcţie, care este foarte bun prieten cu verbul 'a pleca'. Pleacă foarte des în concedii. Pleacă foarte des capul atunci când negociază pentru noi, pentru România, şi îşi leagă de asemenea capul atunci când îl întrebăm ce a făcut în ultimii cinci ani, pentru că nu a făcut. (...) Avem nevoie de un preşedinte puternic, cu sentimente, nu rece şi distant. Avem nevoie de un preşedinte cu normă întreagă, nu în concedii, în weekend-uri prelungite. Acela nu este decât candidatul nostru: doamna preşedinte Viorica Dăncilă. Pentru că PSD este singurul partid care a făcut lucruri concrete pentru români şi pentru România. Membrii PSD au contribuit la intrarea României în UE şi NATO. Ce au făcut ceilalţi? Ca şi la Bucureşti, ca şi în ţară: nimic! Weekend-uri prelungite şi concedii", a spus ea la evenimentul desfăşurat la Romexpo.

Totodată, a adus reproşuri şi liderului PNL, Ludovic Orban, pentru modul în care şi-a exercitat mandatul de ministru al Transporturilor şi de viceprimar al Capitalei. De asemenea, i-a îndemnat pe cei prezenţi să nu fie trişti, făcând în acest fel referire la moţiunea de cenzură adoptată joi de Parlament.

"Nu fiţi trişti! Vă rog să nu fiţi trişti, am stabilit de la început. Ştiţi cum este. Ceea ce nu te doboară, te întăreşte. Şi nu contează de câte ori cazi, ci de câte ori poţi şi ştii să te ridici. Iar partidul nostru a trecut prin foarte multe, istoric vorbind, şi de fiecare dată, întorcându-se la popor, la cetăţeni, a devenit principala forţă din România. De aceea vă spuneam să nu fiţi trişti. Cu cine doreşte preşedintele României să o înlocuiască pe doamna premier? Cu un om de casă, care atunci când a fost ministrul Transporturilor nu a construit nici măcar un kilometru de autostradă. Acelaşi domn care va prelua probabil frâiele României a fost viceprimarul Capitalei. Ştiţi ce a făcut în acea calitate? A fost pe punctul de a falimenta şi închide permanent termoficarea din Bucureşti şi a introduce nişte firme particulare cu centrale de apartament, urmând ca cetăţenii să plătească de patru-cinci ori mai mult. Asta va face şi la guvernare acest om. Asta au vrut: toate facturile să crească, iar salariile să scadă. De asemenea, şi pensia. Asta s-a dorit şi asta se încearcă în continuare. Depinde de noi să luptăm pentru români, pentru România", a precizat ea.

Firea i-a criticat şi pe reprezentanţii USR, făcând aluzie la fostul lider al USR Bucureşti, Roxana Wring, care şi-a dat demisia, după ce a fost acuzată de CNSAS pentru colaborare cu Securitatea.

"Cine sunt ceilalţi oameni noi care vor să trimită la Cotroceni un preşedinte pentru următorii cinci ani. În Bucureşti, USR a fost şi este condus de oameni care au fost dovediţi că au făcut poliţie politică. Sunt convinsă că aşa e în toate judeţele. În Bucureşti, USR este condus de oameni care negociază afaceri, PUZ-uri mobiliare, cu asta se ocupă. Sunt convinsă că în toată ţara este acelaşi model. Aceşti oameni vor să acapareze România pentru un cerc restrâns de prieteni care să se îmbogăţească şi toată ţara să sărăcească", a susţinut Firea. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close