Antena 3 Politică Hrebenciuc: Boc poate să dea câte ultimatumuri vrea. Surse: Miniştrii PSD şi-au semnat deja demisiile

Hrebenciuc: Boc poate să dea câte ultimatumuri vrea. Surse: Miniştrii PSD şi-au semnat deja demisiile

29 Sep 2009   •   12:01
Hrebenciuc: Boc poate să dea câte ultimatumuri vrea. Surse: Miniştrii PSD şi-au semnat deja demisiile
Sursa foto: Viorel Hrebenciuc

Directorul de campanie al PSD, Viorel Hrebenciuc, unul dintre cei mai interesaţi social-democraţi de evoluţia lucrurilor de la nivelul MAI, a declarat marţi, că PSD a luat, luni, o hotărâre, într-un comitet executiv, în legătură cu subiectul Dan Nica, peste care nu se poate trece. Considerat artizanul opoziţei social-democrate faţă de intenţia premierului Emil Boc, de remaniere a ministrului Internelor, Dan Nica, liderul deputaţilor PSD a aruncat în desuetudine noul răgaz acordat pentru numirea unui interimar. Mai mult chiar, conform unor surse social-democrate, patru miniştri PSD şi-ar fi scris deja demisiile, prefigurând finalitatea acestui conflict politic.

Premierul Emil Boc a anunţat că va transmite Preşedinţiei, după ora 13.00, propunerea de revocare a lui Dan Nica (PSD) din funcţia de vicepremier şi ministru al Administraţiei şi Internelor, aşteptând până atunci ca PSD să propună un interimar din rândul actualilor miniştri social-democraţi.

?Poate să dea câte ultimatumuri vrea" a susţinut Hrebenciuc, atrăgând atenţia că PSD a luat deja o decizie peste care nu se poate trece.

Hrebenciuc a fost cel care, alături de liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a raliat ieri majoritatea social-democraţilor sub steagul susţinerii lui dan Nica şi ieşirii la guvernare. Cei doi pesedişti au interese mari la MAI: o întreagă pleiadă de oameni de încredere instalaţi în funcţii sub privirea îngăduitoare a lui Dan Nica, inclusiv la controversatul ?Doi şi un sfert?, serviciul secret de informaţii al Poliţiei.
În prezent, riscă debarcarea din funcţii toţi interpuşii grupării Hrebenciuc - Vanghelie: Gelu Drăjneanu, şeful DGIPI, Cristian Făiniş, prim-adjunct al lui Nica, Gheorghe Rizea, şeful Brigăzii speciale de intervenţie a Jandarmeriei, şi Mihai Călinescu, şeful Poliţiei Capitalei.
În prezent, gruparea Hrebenciuc pregăteşte strategia de retaliere împotriva premierului Boc. Conform unor surse social-democrate, patru miniştri PSD şi-ar fi scris deja demisiile, exemplul lor urmând a fi imitat şi de alţi colegi din cabinetul actual. În paralel, se iau în calcul mijloacele de debarcare a guvernului Boc printr-o colaborare parlamentară cu alte formaţiuni politice, precum PNL.

Marius Vulpe, Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close