Antena 3 CNN Politică Inspectorii ANI verifică averea lui Dan Nica

Inspectorii ANI verifică averea lui Dan Nica

Inspectorii ANI verifică averea lui Dan Nica
Sursa foto: dan nica
12 Mai 2009   •   01:40

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate verifică averea vicepremierului Dan Nica în urma unor materiale apărute în presă şi după ce au fost găsite neconcordanţe între declaraţia de avere depusă la finele anului 2008 şi cea depusă în februarie 2009.

PotrivitGardianul, inspectorii ANI s-au sesizat după apariţia în "Academia Catavencu? a unei anchete referitoare la averea ministrului Nica. Potrivit săptămânalului, o vilă din Galaţi, pe care demnitarul ar fi primit-o la finalul mandatului de ministru al Comunicaţiilor, a fost trecută iniţial pe numele socrilor, respectiv al finului său. În prezent, imobilul este trecut pe numele unui anume Valentin Mititelu, gălăţean ca şi Nica.

Ziariştii de la ?Academia Catavencu? au relatat că, înainte ca vila să fie trecută în anul 2005 pe numele lui Mititelu, Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANRC) cumpăra de la acesta, la sfarşitul anului 2004, un teren de 3,5 hectare pe care urma să se ridice un sediu de protocol. În acea perioadă, ANRC era în subordinea lui Dan Nica, pe atunci ministru al Comunicaţiilor. Terenul, aflat în apropiere de Zărneşti, a fost achiziţionat de ANRC cu 450.000 de euro, însă Mititelu l-ar fi "adunat" metru cu metru de la localnici, la preţ de unu, cel mult doi euro.
Inspectorii Agenţiei au constatat totodată, potrivit "Gardianul", anumite neconcordanţe în declaraţiile de avere ale vicepremierului Dan Nica. Astfel, potrivit declaraţiei din 30 decembrie 2008, demnitarul menţionează venituri realizate ca deputat, de 50.097 de lei, pentru anul fiscal 2007. În 23 februarie 2009, cand era deja vicepremier, Dan Nica nu a schimbat această menţiune, consemnând la rubrica venituri aceeaşi sumă, pentru acelaşi an fiscal, deşi funcţia nu mai era aceeaşi.
Dan Nica a declarat luni seara, la Realitatea TV, că va pune la dispoziţia ANI toate documentele necesare verificărilor, dar a spus că decizia verificării este una politică. "Eu le pun la dispoziţie toate documentele, să facă toate verificările pe care le doresc, pentru că eu nu am niciun fel de problemă, dar este păcat că suntem într-o zonă politică, cu instituţii serioase care trebuie să ia decizii serioase", a spus Nica. "ANI, această instituţie fondată de PNL, a început acest joc de-a verificarea. Din informaţiile pe care le am, mai sunt doi miniştri din Cabinet care sunt verificaţi, domnul Videanu şi domnul Blaga", a adăugat Nica, citat de Newsin.
Preşedintele ANI, Alexandru Macovei, a refuzat să comenteze informaţiile despre verificarea averii lui Nica.
Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close