Antena 3 CNN Politică Politică în forță, la 86 de ani. Ion Iliescu l-a trimis pe Cioloș să dea explicații în Parlament

Politică în forță, la 86 de ani. Ion Iliescu l-a trimis pe Cioloș să dea explicații în Parlament

19 Feb 2016   •   00:13
La 86 de ani, fostul președinte Ion Iliescu este încă în forță pe plan politic. Senatorul PSD Șerban Nicolae a dezvăluit, joi, la Antena 3, că de la fostul șef al statului a pornit ideea convocării premierului Dacian Cioloș în Parlament, în scandalul evacuării Antenelor, pentru a da explicații despre acțiunea în forță a ANAF.
 
”Ideea cu convocarea lui Dacian Cioloș în Senatul României mi-a venit după o discuție cu președintele Iliescu. M-a sunat luni seara și mi-a cerut să reacționăm într-un fel, să facem declarații în plenul Senatului, să ne spunem punctul de vedere. Și mi-am adus aminte că președintele Iliescu a avut inițiativa invitării în Senat în 2005 a lui Tăriceanu (...) Și l-am sunat a doua zi dimineața pe Tăriceanu și am vorbit cu el”, a spus senatorul PSD Șerban Nicolae, joi, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.
 
Premierul Dacian Cioloș a vorbit, miercuri, în plenul Senatului, despre situația sediilor televiziunilor din trustul Intact. Premierul a declarat că a cerut noii conduceri ANAF să reanalizeze modul în care își desfășoară activitatea, astfel încât atitudinea agenților să fie una de respect față de cetățeni și față de contribuabili. 
 
”Preluând o sintagmă dragă domnului Ciuvică (Mugur Ciuvică, președintele Grupului de Investigații Politice - n.r.), aș spune că sunt ticăloși, dar sunt și foarte proști. În tot ce fac, încalcă flagrant legea. Nu există nimic logic și legal în toate aceste operațiuni. Și îmi asum ce spun. La un moment dat, au dat o hotărâre judecătorească de confiscare, în vederea recuperării unui prejudiciu. Dar partea prejudiciată, confrom documentului de la dosarul penal, era Ministerul Agriculturii (...) Ce a făcut sentința? A dat recuperarea prejudiciului altcuiva. (...) De aici, aceste aberații de comportament și de acțiuni pe lângă lege”, a spus juristul Șerban Nicolae.
 
”Am încercat să explic că nu există acoperire legală pentru un abuz”, a continuat Șerban Nicolae, referindu-se la acțiunea de luni a ANAF, ”seamănă a stat polițienesc”. ”Dar nu sunt foarte pesimist, pentru că noi reacționăm”, a continuat politicianul.

Șerban Nicolae (PSD): Încă de la înființare a fost un efort concertat împotriva Antena 3

”Încă de la înființare a fost un efort concertat împotriva Antena 3”, a mai spus politicianul, joi, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.
 
Totodată, senatorul PSD a precizat că va veni și el vineri la întâlnirea Antena 3 cu telespectotorii.
 
”Singura problemă e că aș putea să politizez, dar dacă mă primiți, am să vin”, a adăugat Șerban Nicolae.

Mihai Gâdea a anunțat luni, în emisiunea 100 de Minute, că emisia televiziunii Antena 3 este amenințată. Inspectorii ANAF au transmis că, în cel mult cinci zile, clădirile în care funcționează Antena 3 vor fi evacuate
 
Fiscul şi-a trimis echipe de agenţi care au luat la verificat birou cu birou sediul administrativ al Antenei 3 din strada Gârlei. 
 
O acţiune în forţă, prin care inspectorii ANAF le-au anunţat oamenilor evacuarea în cinci zile a imobilelor în care funcţionează televiziunile trustului intact.
 
În aproape un an şi jumătate, de când a fost dată sentinţa prin care clădirile televiziunilor Intact au fost confiscate, Antena 3 a făcut peste 20 de solicitări la Ministerul de Finanţe pentru a putea rămâne cu chirie în aceste sedii, aşa cum şi alte televiziuni stau cu chirie la stat. Nu a existat însă niciun răspuns.
 
Autorităţile care au comandat această evacuare ştiu însă foarte bine că nu se poate muta o televiziune în cinci zile, cu tone de aparatură şi kilometri de cabluri. 
 
În plus, o astfel de mişcare pune sub semnul întrebării şi situaţia celor câteva mii de angajaţi ai trustului.
 
Antena 1 funcţionează de 22 de ani în sediul de pe şosesua Bucureşti Ploieşti, iar Antena 3 de 11 ani. Clădirea a fost modernizată şi adaptată necesităţilor unui post tv, iar investiţia se ridică la milioane de euro.
 

×
Parteneri
Nunta Cosmică 2023 a început! Astrolog: "Ne dă forță pentru un an de zile"
x close