Antena 3 CNN Politică Limbaj de ministru: "Papagali, mincinoşi şi proşti", dedicaţiile lui Ponta către parlamentarii PDL

Limbaj de ministru: "Papagali, mincinoşi şi proşti", dedicaţiile lui Ponta către parlamentarii PDL

Limbaj de ministru: "Papagali, mincinoşi şi proşti", dedicaţiile lui Ponta către parlamentarii PDL
Sursa foto: Victor Ponta
28 Ian 2009   •   18:08

Conflictul la nivelul Gorjului dintre reprezentanţii PSD şi PDL locali se acutizează. Partenerii de guvernare se ceartă de mai bine de o lună de zile pe modul de împărţire a conducerilor serviciilor deconcentrate. Vicepreşedintele PSD Victor Ponta, a mai pus un fitil la colaborarea bilaterală numind miercuri drept "papagali, mincinoşi şi proşti" pe parlamentarii pe care PDL îi are la nivelul acestui judeţ.
Deputaţii democrat-liberali Cosmin Popescu şi Severus Militaru şi senatorul Ion Ruşeţ au fost cadorisiţi cu titulatura de "papagali, mincinoşi şi proşti" de către noul Ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta, exesperat că respectivii repetă ceea ce le spune altcineva să zică, fără să înţeleagă despre ce este vorba.
"Termenul este pentru cineva care repetă ceva ce nu înţelege. Ei sunt nişte papagali care vinerea trecută nu aveau curajul să intre în biroul ministrului Adriean Videanu. Odată la patru ani apar ca o pasăre care repetă ce i se spune. Li se dă o chestie scrisă în faţă pe care o recită la nesfârşit. Militaru şi Ruşeţ regretă că propagă nişte minciuni şi prostii pe care nu le înţeleg", a afirmat Ponta.
Deputatul social-democrat l-a confundat câteva minute mai târziu pe parlamentarul Severus Militaru cu Cosmin Popescu, care este şi preşedinte interimar al PDL Gorj.
"Am bănuit că sunt Cosmin Popescu şi Ion Ruşeţ. Militaru am zis înainte, atunci Militaru să fie. Sunt toţi trei atunci. Ei nu au discutat în viaţa mea vreodată cu mine şi vorbesc despre mine. Dacă termenul de papagali vi se pare prea dur mi-l retrag, dacă consideraţi că e aşa. Oricum, Popescu, Ruşeţ şi cum îl cheamă pe al treilea nu au vorbit cu mine vreodată", a precizat Ponta.
Parlamentarii PDL ameninţă că vor informa conducerea centrală a partidului despre afirmaţiile lui Ponta şi că vorpunerea în discuţie a comportamentuilui acestuia la nivel de alianţă.
"Limbajul nu mi se pare a fi unul al unui politician care este şi ministru în Guvernul României. Eu şi colegii mei am muncit efectiv în teritoriu pentru a fi votaţi, în timp ce domnul Ponta a ieşit deputat prin jocuri de culise şi pentru că pentru dumnealui a muncit domnul Florin Cârciumaru (n.r. - primar de Târgu Jiu şi lider al PSD Gorj). Luni, voi sesiza Biroul Permanent Naţional al PDL şi voi cere punerea în discuţie a în Biroul Central al Coaliţiei pentru că există un protocol între cele două partide în care nu sunt permise astfel de atacuri, mai ales că acesta este unul absolut gratuit şi nemeritat", a precizat unul din cei vizaţi de injurii, Cosmin Popescu.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Victor Ponta papagal parlamentari
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close