Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban aruncă bomba pe final de an! Cum încearcă PNL să aducă România în pragul alegerilor anticipate

Ludovic Orban aruncă bomba pe final de an! Cum încearcă PNL să aducă România în pragul alegerilor anticipate

Ludovic Orban a declarat, dumicică, în timpul unei vizite în județul Vâlcea, că este nevoie de alegeri anticipate pentru că „este foarte dificil, cu actualul Parlament, să se adopte legi care să fie legile așteptate de oameni”, arătând că PNL caută parteneri politici care să susțină acest demers

Ludovic Orban aruncă bomba pe final de an! Cum încearcă PNL să aducă România în pragul alegerilor anticipate
29 Dec 2019   •   19:10

Potrivit premierului Ludovic Orban, este nevoie de „reîmprospătarea structurii Parlamentului”, astfel încât să se țină cont de „voința actuală a cetățenilor români”.

„Încercăm să convingem partenerii politici să susțină organizarea de alegeri anticipate. Să fie clar, este foarte dificil, cu actualul Parlament, să se adopte legi care să fie legile așteptate de oameni. De multe ori, Parlamentul parcă adoptă legi în ciuda Guvernului. E nevoie de reîmprospătarea structurii Parlamentului, să ținem cont și de voința actuală a cetățenilor români, să fie oglinda fidelă a opțiunilor politice ale românilor. (...) Declanșarea procedurii de alegeri anticipate se poate face fie prin demisia premierului, fie printr-o moțiune de cenzură care să fie adoptată de Parlament”, a declarat Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Întrebat dacă este dispus să-și dea demisia, Orban a evitat un răspuns clar. A spus că va lua o decizie „responsabilă” în momentul în care va avea garanția că se vor putea organiza anticipatele.

„Deci, eu, în momentul în care voi lua o decizie, și voi lua o decizie responsabilă, pentru că nu suntem de acord ca un partid serios ce suntem, să declanșăm procedura de anticipate fără să avem o minimă garanție că sunt posibile alegerile anticipate. Vă repet, e o procedură constituțională care, pentru a permite președintelui să dizolve Parlamentul și să se poată organiza alegeri anticipate, este necesară respingerea a două propuneri de Guvern de către Parlament. Ceea ce înseamnă că trebuie să convingem un număr semnificativ de parteneri politici care să dețină un nunăr cât mai apropiat de 50 % din Parlament, astfel încât să avem garanția că se pot face aceste alegeri anticipate” , a spus premierul României.


 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban alegeri anticipate
Parteneri
Val de aer polar în România! Temperaturi de până la -20 de grade!
x close