Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban: ”Să se înțeleagă un lucru. Florin Cîțu nu poate fi prim-ministru!”

Ludovic Orban: ”Să se înțeleagă un lucru. Florin Cîțu nu poate fi prim-ministru!”

Florin Cîțu nu mai poate fi premier, spune Ludovic Orban.

Ludovic Orban: ”Să se înțeleagă un lucru. Florin Cîțu nu poate fi prim-ministru!”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    11 Oct 2021   •   07:42

Potrivit fostului lider al PNL, Florin Cîțu este o frână în acest moment iar liberalii trebuie să respecte voința românilor și să continue guvernarea alături de USR PLUS și UDMR. 

„La ora actuală trebuie să se înțeleagă un lucru simplu - Florin Cîțu nu poate fi prim-ministru, este o frână. Singura formă onorabilă, conformă cu voința românilor pe 6 decembrie (2020, alegerile parlamentare - n.red), e dată de majoritatea de centru-dreapta PNL-USR PLUS-UDMR și evident, pe cât e posibil, susținerea grupului minorităților naționale.

O altă propunere nu e posibilă, poate deveni extrem de nocivă pentru România. Speranța pentru care Florin Cîțu ar putea obține o majoritate cu sprijinul PSD îi descalifică pe cei care vor lucrul acesta. PSD nu poate face niciun fel de înțelegere.  Am trăit experiența USL, și o nouă experiență de acest gen e extrem de nocivă pentru România”, a declarat Ludovic Orban, duminică seară, la Realitatea PLUS.

„Într-o seara a fost convocat Biroul Executiv la 10 seara, a fost stabilit ca dl Cîțu e candidat la prim-ministru, după care a doua zi s-a mai convocat o dată, la care s-a decis ca e candidat Florin Cîțu doar dacă se poate forma o majoritate parlamentara si nu s-a mai propus niciun candidat. E de noaptea minții. Nu e prima oară când se întâmplă asta”, a mai comentat Ludovic Orban despre decizia actualei conduceri a PNL.

De asemenea, Ludovic Orban mai adaugă că o înțelegere cu PSD pentru a susține guvernul este extrem de nocivă, pentru că asta ar presupune anularea reformelor și renunțarea la toate proiectele din planul de guvernare. 

„O formulă PNL-PSD înseamnă moartea oricărei reforme și la renunțarea oricărui proiect care e în planul de guvernare. În momentu în care conducerea PNL face o înțelegere cu PSD înseamnă că renunță la toate obiectivele din programul de guvernare”, a atras atenția Orban.

Despre cei din PNL care se gândesc la o posibilă colaborare cu PSD, Ludovic Orban a afirmat că „se îmbată cu apa rece, pentru că nici PSD nu are capacitatea sa susțină un guvern minoritar PNL, nu poate fi altfel decât ce dictează cei care-i votează. Or, daca cei care-i votează au cerut sa-i scape de Cîțu, cum să voteze un guvern Cîțu dacă au inițiat o moțiune de cenzura împotriva lui Cîțu”, a concluzionat Ludovic

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close