Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Europei: "România se prăbușește fără fondurile europene și reformele UE"

Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Europei: "România se prăbușește fără fondurile europene și reformele UE"

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat de Ziua Europei că "România se prăbușește dacă nu mai are acces la fondurile europene și dacă nu implementează reformele UE".

Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Europei: "România se prăbușește fără fondurile europene și reformele UE"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Mai 2024   •   17:10

Când țipă câte unul pe stradă, sau la tv sau în Parlament, trebuie să le răspundem foarte clar că România se prăbușește dacă nu mai are acces la fondurile europene și dacă nu implementează reformele UE, spune premierul Marcel Ciolacu, la o dezbatere de Ziua Europei.

"Eu, ce îmi doresc în primul și în primul rând este o normalitate europeană. Încă ne chinuim să găsim politic acea stare care să creeze o normalitate în România.

Calea cu populismul, calea cu trebuie să mergem la Bruxelles, să batem cu pumnul în masă ca să obținem a numite lucruri sau să ne facem auzit, sau să facem vreun miting în față la Comisie, la Consiliu, nu reprezentă pe nimeni și nu reprezintă un popor precum România.

Oamenii politici, cei care vă reprezintă (...) trebuie să fie mai serioși, mai uniți, iar forțele democratice spre că au înțeles, după acești 30 și ceva de ani de democrație, că trebuie să fie o voce unitară în afara României, mai ales în interiorul UE unde până acum prea mult timp am stat într-o defensivă.

Întotdeauna ne-am dus cu lecțiile nepregătite, fără să știm foarte clar ce ne dorim și pe urmă am încercat să reparăm cu toții ceea ce noi singuri ne-am asumat și am semnat în fața Comisiei. Acest lucru trebuie să înceteze, disputele politice, între forțele democratice, trebuie să se desfășoare pe teritoriul României”, spune Marcel Ciolacu.

"România are o justiție consolidată, o democrație consolidată"

El arată că România are o justiție consolidată, o democrație consolidată și trebuie să intre într-o zonă de construcție.

"PNRR, întotdeauna când se vorbește despre el, sunt întrebat de stadiul finanțărilor, fondurilor, pentru că ele ne aduc un nivel de trai mai ridicat, dar cea mai importantă componentă din PNRR sunt reformele. Sustenabilitatea economică a României, în acest moment, se bazează pe fondurile europene.

Când țipă câte unul pe stradă, sau la tv sau în Parlament, trebuie să le răspundem foarte clar că România se prăbușește dacă nu mai are acces la fondurile europene și dacă nu implementează reformele UE. Cu toții ne-am dorit o țară ca afară, eu sunt unul dintre cei care la aderare și după revoluție cel mai important lucru a fost să merg în afară.

Marcel Ciolacu: "Stabilitatea în schimb  a rămas la primari”

Ca să se închidă cercul complet, nimic nu se poate implementa în România fără cea mai stabilă structură a administrației românești, administrația locală. Fără primari, președinții de CJ, care sunt stabili pentru 4 ani. Prim-miniștrii ați văzut că se schimbă unul pe an, eu sunt al zecelea în această serie de prim miniștri, și eu o să mă schimb cât de curând, fiindcă mandatul este până la sfârșitul anului”, a mai spus liderul PSD, Marcel Ciolacu, potrivit Mediafax. 

Potrivit acestuia, "stabilitatea în schimb  a rămas la primari”.

"Ei sunt partenerii principalii ai românilor, ei dezvoltă comunități. Guvernul trebuie să vină cu strategiile, cu reformele și cu o implementare mult mai ușoară care să respecte regulile de transparență foarte clare ale UE”, încheie Ciolacu.

Material susţinut de PSD

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close