Antena 3 Politică Măsuri speciale anti-fraudă, adoptate de Guvern pentru alegerile prezidenţiale

Măsuri speciale anti-fraudă, adoptate de Guvern pentru alegerile prezidenţiale

23 Sep 2009   •   20:14
Măsuri speciale anti-fraudă, adoptate de Guvern pentru alegerile prezidenţiale


Noutăţi la alegerile prezidenţiale din toamnă. Guvernul a luat măsuri speciale pentru a preveni tentativele de fraudare a scrutinului.

Într-o declaraţie de presă susţinută la finalul şedinţei de Guvern de miercuri, ministrul de Interne, Dan Nica, a punctat câteva dintre noile reguli ce vor fi implementate la alegerile din toamnă.

Executivul a introdus ştampila de vot personalizată pe care vor fi trecute numele judeţului şi numărul secţiei de votare.

Totodată, persoanele care votează în secţiile speciale vor fi supravegheate cu ajutorul unor camere web şi vor semna o declaraţie pe proprie răspundere că au votat o singură dată.

Pentru alegerile prezidenţiale din toamnă, Guvernul a alocat 150 de milioane de lei, dublu faţă de suma alocată la prezidenţialele anterioare.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale a fost programat pentru data de 22 noiembrie, urmând ca al doilea tur, dacă va fi cazul, să fie organizat pe 6 decembrie.Antena3.roAi imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close