Antena 3 CNN Politică Miniştrii PD-L preiau portofoliile interimare. Boc: Rămân doi secretari de stat la fiecare minister (VIDEO)

Miniştrii PD-L preiau portofoliile interimare. Boc: Rămân doi secretari de stat la fiecare minister (VIDEO)

Miniştrii PD-L preiau portofoliile interimare. Boc: Rămân doi secretari de stat la fiecare minister (VIDEO)
02 Oct 2009   •   08:42

Miniştrii PD-L şi-au preluat portofoliile, vineri dimineaţă, în timp ce membrii PSD au părăsit instituţiile. Printre noii miniştri s-a numărat şi premierul Emil Boc, care a luat frâiele la Educaţie.

Cabinetul Boc II, format din miniştri democrat-liberali, a fost semnat şi parafat de preşedintele Traian Băsescu. În următoarele 45 de zile, fiecare ministru va avea o misiune grea. Se va ocupa de câte două ministere.

A fost, de altfel, deznodământul unei zile politice agitate, care a debutat prin decizia şefului statului de revocare din funcţie a ministrului PSD de interne, Dan Nica, demisia miniştrilor social democraţi ca semn de solidaritate şi numirea noului cabinet. Democrat-liberali susţin în continuare că PSD a preferat să plece, în loc să participe la guvernarea ţării într-o perioadă de criză.

Emil Boc: "Am preluat problemele curente, cât şi problemele de perspectivă ale Ministerului"

Primul care a preluat portofoliul de interimar a fost premierul Boc. Acesta a ajuns la sediul Ministerului Educaţiei în jurul orei 9:00, unde s-a întâlnit cu fostul ministru social-democrat Ecaterina Andronescu.

"Am preluat problemele curente, cât şi problemele de perspectivă ale Ministerului. Pe problemele curente, evident că cele care urmează sunt strict legate de pregătirea examenului de Bacalaureat şi de pregătirea examenului de trecere din clasa a VIII-a în a IX-a", a declarat Emil Boc.

Primul ministru a anunţat, totodată, că toţi secretarii de stat ai PSD au fost demişi şi că intenţionează să păstrăze numai unul sau doi secretari de stat la fiecare Minister.

Ecaterina Andronescu nu s-a arătat deranjată de faptul că nu se mai află la şefia Educaţiei.

"Eu am fost întotdeauna în sistemul de învăţământ şi rămân în sistemul de învăţământ, deci n-aş putea să spun că mă despart de sistem", a declarat fostul ministru.

EMIL BOC, LA PRELUAREA "EDUCAŢIEI"



Udrea: Ministerul Mediului funcţionează în continuare

La preluarea portofoliului de interimat, ministrul Turismului, Elena Udrea, a susţinut o scurtă declaraţie de presă în care a vorbit despre planurile pe care le are la şefia Mediului. Udrea a ţinut să precizeze că Ministerul "funcţionează în continuare" şi că planul de guvernare va fi dus mai departe.

"Ne facem treaba pentru mandatul pe care îl avem, conform atribuţiilor pe care ni le-a dat primul ministru", a mai declarat Elena Udrea.

ELENA UDREA, LA PRELUAREA "MEDIULUI"



Dacă reprezentanţii PD-L se grăbesc să îşi preia funcţiile, cei ai PSD şi-au făcut bagajele noaptea trecută. La Ministerul Mediului, Nicolae Nemirschi şi-a luat lucrurile în miez de noapte pentru a-i face loc ministrului interimar, Elena Udrea. Reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu au verificat chiar... dacă nu se iau prea multe lucruri, adică documente ale Ministerului.

Vâlva mare s-a creat din cauza pachetelor scoase de foştii angajaţi din sediul Ministerului Mediului. Acestea au fost luate cu mai multe maşini. Imediat au apărut şi suspeciunile legate de pachetele transportate. Atât fostul ministru, cât şi colaboratorii săi, spun că au luat de la Ministerul Mediului doar lucruri personale pe care le-au adus la locul de muncă.

MINISTERUL MEDIULUI, ELIBERAT ÎN CURSUL NOPŢII



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: guvern ministri Dan Nica PSD
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close