Ministrul Educației, despre volumul mare de teme pentru elevi: Noi, ca adulți, nu am putea să facem față mai mult de câteva săptămâni

de G.S.    |    05 Sep 2016   •   17:32
Ministrul Educației, despre volumul mare de teme pentru elevi: Noi, ca adulți, nu am putea să facem față mai mult de câteva săptămâni Foto: freeimages.com

Ministrul Educației a explicat, într-un interviu pentru republica.ro, că suprasolicitarea elevilor nu este o soluție și astfel de inițiative nu aduc rezultate.

„Dacă am păstra același ritm și aceeași încărcătură de sarcini, vă asigur că noi ca adulți nu am putea să facem față mai mult de câteva săptămâni la acest gen de stres continuu. Atuul pe care îl au copiii, dar nu ar trebui să îl exploatăm, pentru că este în detrimentul lor, este dinamismul extraordinar specific vârstei și plasticitatea extraordinară pe care o au”, spune Ministrul Educației, Mircea Dumitru, într-un interviu pentru Republica.ro.

„Nu cred că e o soluție școlară foarte bună aceea de a insista asupra unui număr enorm de exerciții și de teme, care, de cele mai multe ori au un caracter pur repetitiv”, arată Mircea Dumitru.

 

Parteneri
x close