Antena 3 CNN Politică Ministrul Agriculturii, Florin Barbu: "Așa cum am promis fermierilor, România și-a menținut poziția!"

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu: "Așa cum am promis fermierilor, România și-a menținut poziția!"

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat, într-o postare pe Facebook, că România şi-a menţinut poziţia cu privire la propunerea ca fermierii să cultive 7% din suprafaţa deţinută cu plante fixatoare de azot, aşa cum a promis fermierilor români.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu: "Așa cum am promis fermierilor, România și-a menținut poziția!"
Sursa foto: Inquam Photos | George Calin
de Andreea Ştefan    |    09 Feb 2024   •   17:37

"Propunerea Franței care ar fi obligat fermierii să cultive un procent de 7% din suprafața deținută cu plante fixatoare de azot NU a reușit să convingă statele membre pentru a primi numărul de voturi necesare!

Așa cum am promis fermierilor, România și-a menținut poziția că derogarea de la GAEC 7 (rotația culturilor) și GAEC 8 ( 4% pârloagă) trebuie prelungită, nu înlocuită cu o formulă care nu avantajează fermierii.

Constat că pe grupurile de fermieri se încearcă distribuirea unui FAKE NEWS cum că România s-ar fi opus unei decizii care ar fi rezolvat dificultățile fermierilor.

Să fie clar: România a respins propunerea Franței, care nu ar fi făcut decât să pună în continuare presiune pe fermierii noștri, fără să le rezolve problemele.

Așteptăm de la Comisia Europeană o propunere care să țină cont de situația fermierilor noștri!

Punctul nostru de vedere rămâne neschimbat: solicităm prelungirea derogării de la GAEC 7 și GAEC 8 și pentru anul 2024, poziție exprimată încă din iulie 2023!", a scis Florin Barbu în postarea de pe Facebook.

Propunerea Franței care ar fi obligat fermierii să cultive un procent de 7% din suprafața deținută cu plante fixatoare...

Publicată de Florin Barbu pe Vineri, 9 februarie 2024

Material susţinut de PSD

×
Subiecte în articol: Florin Barbu ministrul Agriculturii
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close