Antena 3 CNN Politică Ministrul de Interne, Dan Nica, despre scandalul DGIPI: S-a acţionat conform legii (VIDEO)

Ministrul de Interne, Dan Nica, despre scandalul DGIPI: S-a acţionat conform legii (VIDEO)

Ministrul de Interne, Dan Nica, despre scandalul DGIPI: S-a acţionat conform legii (VIDEO)
Sursa foto: nica
07 Sep 2009   •   18:19

Acuzaţii din ambele părţi ale coaliţiei la adresa serviciului de informaţii DGIPI. Ministrul PDL Elena Udrea afirma recent că Ministrul de Interne permite DGIPI să ?îl lucreze? pe Traian Băsescu, prin informaţiile apărute în presă despre afacerile lui Mircea Băsescu. La rândul său, preşedintele organizaţiei PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, spunea în week-end că arhivele DGIPI se află ?pe mâini sigure?, dar şi-a nunaţat luni declaraţia, spunând că se referea la scandalul Omar Hayssam, ale cărui detalii le-a aflat din ?discuţiile cu toată lumea?. La mijloc, Ministrul de Interne, Dan Nica. El declară că atâta timp cât a fost la şefia Internelor, arhivele DGIPI au fost manipulate conform legii.

?Nu am niciun fel de date sau elemente care să mă facă să cred că s-a acţionat în afara legii? a spus Nica, în exclusivitate la emisiunea Ordinea Zilei, de la Antena 3. Mai mult, spune el, statutul său de ministru al Internelor nu îi permite să facă alte comentarii pe marginea arhivelor sau a funcţionării serviciului Doi şi un sfert.

Vanghelie îşi continuă discursul despre butoane

Cu toate acestea, colegul de partid Marian Vanghelie îl pune din nou într-o postură dificilă pe Nica, sugerând că anumiţi angajaţi ai ministerului sunt ?sătui să mai stea la butoanele unuia sau altuia? şi ?caută soluţii prin care anumite subiecte să fie discutate?.



Deşi nu a dat nume, Ministrul Nica a sugerat faptul că dosarul Băbeni, întocmit în urma unei sesizări Interpol, privind un presupus trafic cu arme, dosar în care apare numele lui Mircea Băsescu, fratele şefului statului, a fost trimis la Parchet.



PDL a solicitat premierului Emil Boc să îi ceară explicaţii lui Dan Nica referitor la declaraţiile lui Marian Vanghelie. PDL cere şi o analiză parlamentară.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dan Nica Marian Vanghelie DGIPI
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close